Rick van den Brink

Met de start van mijn studie werktuigbouwkunde in 2016 ben ik in Delft komen wonen. Ik werd lid bij Virgiel en vond zo snel mijn weg in Delft. In mijn eerste jaar volgde ik de cursus "Ja ik wil in de gemeenteraad" om kennis te maken met de lokale politiek. Ik raakte geïnspireerd door STIP en werd lid van de partij.

In mijn tweede jaar ben ik vanuit Virgiel op community school de Horizon met Stichting Move een project gaan doen. Samen met een groep kinderen gingen we de wijk in om zwerfafval op te ruimen. Van dit zwerfafval hebben we toen sleutelhangers gemaakt bij stichting Stunt. Via dit project zag ik welke mooie initiatieven in Delft allemaal worden ondernomen door zowel studenten als niet studenten.

Daarnaast heb ik me ingezet voor de integratie van duurzaamheid in het onderwijs aan de TU Delft. Hiermee begon ik als teamlid van Green-mE op mijn eigen studie en vervolgens TU breed als bestuurslid van Green TU Delft. Vanuit deze rol werd ik vaak geconfronteerd met de complexiteit van de energie transitie. Met de kennisinstellingen die Delft rijk is en initiatieven zoals de Green Village denk ik dat Delft een belangrijke bijdrage kan leveren aan deze transitie. Dit maakt mij trots op Delft. Als raadslid wil ik er dan ook graag voor zorgen dat we innovaties die worden ontwikkeld aan de TU Delft terug zien in de stad.


Geschreven artikelen