Lijst

 • Michelle Corten

  1. Michelle Corten

  Trots! Dat ben ik om lijsttrekker te mogen zijn voor deze mooie lijst. Je kiest met STIP altijd voor hardwerkende studenten die zich fulltime voor Delft inzetten. Ook deze verkiezingslijst staat weer vol namen van delftenaren die onze visie op de stad vertegenwoordigen; een stad die levendig is, creatief en ondernemend. In 2014 werd ik actief voor de partij als campagnebestuur en stond ik op plek 10 op de lijst. Nu vier jaar later heb ik de eer om lijsttrekker te mogen zijn van deze virtuose partij. Na het behalen van mijn Bachelor Industrieel Ontwerpen, volg ik nu naast het raadswerk een Master Bio-Mechanical Design aan de TU Delft. Een mooie combinatie waarbij ik juist de waarde van techniek voor deze stad kan uitten, bijvoorbeeld in de zorg. De vrij tijd die overblijft ben ik of in mijn studenthuis aan de mooiste gracht van Delft, of in één van de mooie cafétjes en kroegen die Delft rijk is. Zelf ben ik lid bij Virgiel, maar het mooie aan STIP is dat je eigenlijk overal wel komt. Wist je bijvoorbijbeeld dat bij Sint Jansbrug een open regengoot door de zolder loopt? Juist als raadslid kom je op plekken, waar je vanuit je eigen bubbel nooit zou komen. Delft zit vol ondernemende, creatieve mensen. Die wil STIP graag de ruimte geven om precies te doen waar ze goed in zijn. Met Delft als proeftuin voor nieuwe experimenten, zoals de vrije regels zone bij The Green Village, zet onze stad zich bovendien in voor een duurzamer Nederland. Met volle zin zal STIP zich ook de komende vier jaar weer inzetten voor een stad die verandert en groeit, maar de Delftse identiteit weet te behouden.

 • Sybren van der Velde

  2. Sybren van der Velde

  Ik ben in 2013 vanuit een klein dorpje in het zuidoosten van Friesland naar Delft gekomen. Na mijn middelbare school heb ik vijf maanden door Azië gereisd om erna te besluiten bouwkunde in Delft te gaan studeren. In mijn eerste jaar ben ik lid geworden bij studentenvereniging Sint Jansbrug, hier heb ik de afgelopen jaren nog verschillende commissies gedaan. Ook ben ik in mijn eerste jaar in aanraking gekomen met STIP. Ik vind het belangrijk dat jonge mensen mee kunnen beslissen over wat er met de stad gebeurd. Jongeren hebben vaak een andere visie op de stad. Soms is dit de sluitingstijden van een supermarkt of het slim omgaan met schuldenproblematiek. Ik ben al een tijdje actief bij STIP om me hiermee bezig te houden en na de verkiezingen ga ik hier graag mee door. Om Delft nog een stukje mooier te maken.

 • Matthias Floor

  3. Matthias Floor

  Delft is een prachtstad. Uniek door de combinatie van historie en technologie. Maar ook een stad vol mogelijkheden. Mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid, cultuur en innovatie, maar ook in de samenwerking met de TU Delft op het gebied van kennis en techniek. Met een hoop kansen die we nog kunnen pakken, zodat we de potentie van Delft optimaal benutten. Ik vind het mooi om te zien hoe we dat als STIP doen. Soms op een heel abstract niveau, door bijvoorbeeld in te zetten op het aantrekken van kennisintensieve bedrijven. Soms veel directer, zoals door aandacht voor zwerfjongeren. Via STIP kan ik van mijn idealen werkelijkheid maken. Naast mijn raadswerk voor STIP studeer ik Technische Bestuurskunde aan de TU Delft. In mijn vrije tijd lees ik graag een boek, bezoek ik een klassiek concert, rijd ik motor of sport ik. Ook komende tijd zet ik me via STIP graag in voor Delft. Zodat we verder kunnen met onze inzet op innovatie, duurzaamheid en cultuur. Zodat we Delft nog net dat stapje mooier kunnen maken en Delft een voorbeeld kunnen maken voor andere steden.

 • Twan de Nijs

  4. Twan de Nijs

  Delft is een stad waar ik sinds 2013 al met veel plezier woon en studeer. Na het afronden van mijn middelbare schoolopleiding was er maar een universiteit waar ik heen wilde, de TU Delft. Niet alleen om werktuigbouwkunde te studeren, maar ook vanwege de mooie stad waar deze in ligt. Ik kwam via Virgiel al snel in aanraking met STIP en de Delftse politiek, waardoor ik meer inzicht kon krijgen over de stad waar ik was komen wonen. In de tijd dat ik voor STIP actief ben heb ik gemerkt dat we echt iets unieks in het Delftse debat naar voren brengen, we kijken naar de toekomst. Vanuit het perspectief van de technische student kijken we continu naar mogelijke implementatie van nieuwe innovaties. Of het nu gaat om het gebruik van open data, inzet van blockchain in de zorg of proeftuinen zoals The Green Village. Maar daarnaast beseffen wij ons ook heel goed dat Delft een stad is waar mensen wonen en dus ook leuk moet zijn om in te leven. Ik herken mijn eigen interesse in het brede cultuuraanbod wat STIP daarvoor nastreeft. De vele evenementen moeten we goed ondersteunen, maar ook moet een goed museumbezoek in Delft mogelijk zijn. Daarbovenop vind ik het ’s avonds erg leuk in Delft, met veel verschillende cafeetjes die elk het verschil maken in onze stad.

 • Kim Bosch

  5. Kim Bosch

  Mijn naam is Kim Bosch en ik ben opgegroeid in Haarlem. Sinds 2015 woon ik in Delft en studeer ik Technische Natuurkunde aan de TU Delft. Ik ben lid bij het DSC en daarnaast ook actief in commissies bij mijn studievereniging, de vereniging voor Technische Physica. Delft is aantrekkelijk door de historische gebouwen en door bijvoorbeeld de moderne Spoorzone en de campus. Het is een fijne stad om in te wonen en te studeren. Ik vind dit heel belangrijk en heb mij daarom verkiesbaar gesteld voor STIP. Op deze manier wil ik alles in het werk stellen om Delft een fijne en moderne studentenstad te laten blijven. Uiteraard in nauwe verbinding met andere bewoners van de stad. STIP is een pragmatische partij en dat spreekt mij aan. Net zoals op de TU is het in de politiek nodig om te puzzelen naar inhoudelijk de beste oplossingen waar zoveel mogelijk bewoners zich in herkennen.

 • Marnix Weiler

  6. Marnix Weiler

  Al mijn hele leven mag ik mijzelf Delvenaar noemen. Ik werd er geboren, ging er naar school, sport er, maak er muziek en studeer er nu al meer dan drie jaar Civiele Techniek. Het is dan ook met een gevoel van trots dat ik nu op de lijst sta! Trots op Delft met haar rijke historie van Willem van Oranje tot Delfts Blauw. Trots op een stad die na de financiële moeilijkheden van de afgelopen jaren, hier nog sterker weer uit komt, met een prachtig nieuw stadsdeel rijker. Trots ook op STIP, omdat het, met haar pragmatische, analytische en frisse aanpak, de belangen verdedigt van elke inwoner en niet gebonden is aan ideologieën of politiek op nationaal niveau. Als opgegroeide Delftenaar én studerende Delftenaar, actief in het studentenleven via onder andere Virgiel, ken ik deze beide kanten van Delft en hoop ik ze in de komende jaren weer wat dichter bij elkaar te brengen.

 • Britt Mantingh

  7. Britt Mantingh

  Ik ben Britt, 21 jaar oud, geboren en getogen in Oegstgeest. Na een jaar in Delft te hebben gestudeerd ben ik overgestapt naar de studie rechten in Leiden waar ik inmiddels al twee jaar rond huppel. Na een jaar was ik zeker nog niet klaar in het mooie Delft dus besloot ik hier te blijven wonen. Als lid bij Virgiel en wonend in een gezellig studentenhuis heb ik het erg naar mijn zin! Via STIP wil ik graag een bijdrage leveren aan het behoud en de ontwikkeling van deze mooie stad en het welzijn van haar inwoners. In Delft komen studenten en niet- studenten samen. Door krachten te bundelen zijn er veel mogelijkheden voor de toekomst. STIP verbindt!

 • Jefta Harwig

  8. Jefta Harwig

  Delft is een stad waar je trots op kunt zijn. Schattig kleine straatjes met een levendig doch historische binnenstad. Wereldwijd heeft Delft een naam opgebouwd door haar bron van kennis en als kweekvijver voor nieuwe innovaties. Als 3e jaars student Industrieel Ontwerpen mag ik dit in alle glorie meemaken en wil om deze reden iets bijdragen aan de stad. Met een frisse blik probeer ik hoopvol naar de toekomst te kijken, om bijvoorbeeld duurzame verbeteringen aan te kaarten. Bij STIP zitten we als Delftse techneuten onder elkaar, en willen hier ons analytisch denken inzetten om vooruit te kijken. Op zoek te gaan naar een pragmatische oplossing, en daarbij altijd de duurzaamheid in ons achterhoofd te houden. Spreek me een keer aan op een borrel op C.S.R.-Delft, of in het i.d-Kafee op de IO Faculteit! Ik hoor graag meer ideeën hoe we Delft kunnen verbeteren!

 • Reinier de Bruin

  9. Reinier de Bruin

  Ik zie Delft als een erg interessante stad met veel mogelijkheden. Groot genoeg om ambitieuze projecten aan te gaan, en tegelijkertijd klein genoeg om toegankelijk te zijn voor inwoners. De gemeente Delft heeft de mogelijkheid om samen met de TU, bedrijven en organisaties voorop te lopen op het gebied van technologische innovatie. Het is belangrijk dat alle verschillende groepen inwoners van Delft hierbij betrokken worden, aan bij kunnen bijdragen en van kunnen profiteren. Zo brengen technologische projecten de stad Delft vooruit, en brengt het de inwoners van Delft dichterbij elkaar. Daarnaast is het ook belangrijk dat de stad leefbaar en bereikbaar blijft, mensen de juiste zorg krijgen en wijken veilig zijn. STIP combineert deze twee aspecten, is ambitieus en tegelijk pragmatisch, is er voor studenten en ook voor Delft. Stem daarom STIP.

 • Sabine van Mierlo

  10. Sabine van Mierlo

  De afgelopen 3 jaar heb ik als student klinische technologie veel geleerd in Delft. Leren aanpakken en organiseren. Niet alleen op mijn studie, maar ook juist van en in de stad. De stad waar ik geboren ben en nu al 20 jaar mijn thuis is. Toch ontdek ik steeds weer nieuws, nieuwe inzichten, nieuwe plaatsen, activiteiten en mensen. Delft heb ik voordat ik student was heel anders ervaren dan nu. Ik vind het dan ook leuk om inzichten op de stad bij STIP toe te kunnen passen. Naast dat ik mij met alle enthousiaste STIP’ers inzet voor een mooiere en levendige stad, raak ik mijn energie graag kwijt door te sporten. Zo zwem ik al heel mijn leven. Sinds mijn 7de is dit bij een Delftse vereniging van zwemvaardigheid tot uren synchroonzwemmen en lesgegeven uitgegroeid. Ook in de studentenwereld ben ik veel bezig met sporten, namelijk bij de boardsportvereniging DROP. Zodra het waait sta ik het liefst op het water om te kunnen kitesurfen. Met STIP wil ik onder andere de studenten en niet-studenten dichter bij elkaar brengen. We vullen elkaar goed aan en zouden zo erg gave dingen in de stad kunnen realiseren.

 • Matthijs Gouwerok

  11. Matthijs Gouwerok

  Mijn naam is Matthijs Gouwerok, masterstudent natuurkunde en graag maatschappelijk betrokken. Zo vond ik een warm welkom in Delft bij Sint Jansbrug, waarna ik me actief heb ingezet voor de studentenraad van de TU Delft. Nu ik enkele jaren in Delft woon, wil ik me met plezier en enthousiasme voor onze mooie stad inzetten. Vanuit mijn studie bied ik een analytische blik, welke door mijn ervaring bij nevenactiviteiten ook realistisch en pragmatisch blijft. Delft is een stad met veel historie en een sterke kenniseconomie. Hier mogen we trots op zijn en ook zeker de vruchten van plukken. Met onze mooie binnenstad en topuniversiteit kent Delft een sterk internationaal imago en vormen we een voorbeeld voor de buitenwereld. Om het beste uit Delft te halen, zullen we als stad samen de hedendaagse uitdagingen aan moeten gaan. Hierbij is het belangrijk alert te blijven en te investeren in de toekomst. Zo kunnen we als stad verder ontwikkelen en een voorbeeld blijven op vele gebieden. Naast alle ontwikkelingen moet Delft ook een fijne en veilige stad zijn om in te wonen en op te groeien. Delft is er voor iedereen!

 • Evelien Talsma

  12. Evelien Talsma

  Hoi! Ik ben Evelien. Ik ben 20 jaar oud en studeer Nanobiologie aan de TU Delft. Ik houd van hockey en paardrijden. Ik ben een beetje toevallig bij STIP gekomen; ik werd op een dag gebeld of ik een keer langs wilde komen. Na dat eerste gesprek was ik meteen verkocht. Ik vind Delft een mooie stad door de combinatie van de oude stad met zoveel geschiedenis en het bruisende stadsleven door alle kleine winkeltjes en leuke initiatieven.

 • Marcel Harinck

  13. Marcel Harinck

  Als geboren en getogen Delvenaar ben ik trots op mijn stad. Maar het kan natuurlijk altijd beter. Delft is een universiteitsstad met een bron van kennis en kunde naast de voordeur. Deze kunnen we gebruiken voor om de meest vooruitstrevende stad van Nederland te worden. Hier wil ik voor strijden. Natuurlijk kent een stad met zoveel verschillende bevolkingsgroepen ook uitdagingen. Ik denk dat de stad nog veel mooier kan worden doordat iedereen met elkaar communiceert. Het belangrijkste is om altijd het gesprek aan te gaan. Dan over mijzelf. Na het volgen van mijn basisonderwijs op de Delftsche Schoolvereeniging en mijn VWO te hebben gehaald op het Stanislas College Westplantsoen ben ik na een kleine omweg Technische Bestuurskunde gaan studeren aan de TU Delft, een opleiding die mij leert hoe kennis van technologie, economie, bestuur, management en recht kan worden gebruikt om het grote plaatje van een organisatie (bijvoorbeeld een gemeente) te zien en hier sturing in te brengen. Naast mijn opleiding zit ik niet stil. Vroeger heb ik jarenlang gehockeyd bij Hudito en gezwommen bij de Kerkpolder. In 2013 ben ik lid geworden van de Delftse Studentenvereniging Sint Jansbrug en kom hier nog steeds erg graag. Ik heb bij Sint Jansbrug tal van commissies gedaan en hier enorm veel van geleerd, van het bouwen van websites tot het organiseren van festivals. Als klap op de vuurpijl heb ik in 2016-2017 met 7 anderen in het fulltime bestuur van Sint Jansbrug gezeten, een enorm leuke en leerzame ervaring. Hier heb ik onder andere moeten praten en onderhandelen met verschillende partijen in Delft in om te een goede oplossing voor de vereniging te komen. Ik wil mijn verworven ervaring gebruiken om Delft verder te helpen. Om met een kritische blik te werpen op elk onderwerp om te kijken wat er kan worden verbeterd. Om bij elk probleem wat speelt in de stad te kijken hoe er een technisch duurzame oplossing voor geïmplementeerd kan worden. Om bevolkingsgroepen te verbinden om samen tot een beter Delft te komen. Daarom wil ik in de plaatsnemen in de gemeenteraad van Delft. Stem 21 maart op mij, stem STIP!

 • Zino Kramer

  14. Zino Kramer

  Delft; een oude stad met een technische universiteit van wereldklasse op de hoek! Dat is bijzonder en ik vind dat we dat nog meer moeten benutten. Ik zet mij in voor een innovatief en progressief Delft. Versoepel zonodig de regelgeving om slimme ideeën grip te laten krijgen in de stad. Op de TU Delft studeer ik Werktuigbouwkunde en ik heb mij bij STIP aangesloten omdat we leergierig zijn en uitdagingen kunnen aanpakken. Ik zie in Delft een innovatieve stad met een knus, oud hart. Delft is dé stad van nieuw en oud.

 • Jip Rietveld

  15. Jip Rietveld

  Hoi hoi, ik ben Jip! Nu net 21 jaar en ik ben in 2015 Technische Informatica gaan studeren en ik woon ook al sinds dan in Delft. Naast studeren ben ik vaak op mijn studentenvereniging Virgiel te vinden waar ik van alles doe. Borrelen met mijn jaarclub, sporten met mijn hockey team, of toffe activiteiten neerzetten met commmissies, je kan me overal warm voor maken. Met mijn studentenhuis van 5 man geniet ik graag van een speciaal biertje in de binnenstad en probeer ik onze buren ook te laten zien dat studenten niet alleen geluidsoverlast veroorzaken maar juist een bron van avontuur en leven zijn in de stad. Vanaf de middelbare school schroom ik niet om presentaties te geven. Ik heb voor collegezalen gestaan, hele aula's stil gekregen en in verschillende finales van debattoernooien gestaan. Deze hobby is een beetje op de achtergrond gekomen sinds ik studeer en daarom vind ik STIP zo tof om dat weer op te kunnen pakken. Politiek is geen centraal punt in mijn leven., Zodra het gaat over de wegen en aanzien van de stad waar ik dagelijks van geniet, vind ik het leuk om daar actief mee bezig te zijn en ervoor te zorgen dat elke Delftenaar daar trots op kan zijn. Om die reden ben ik zo enthousiast over het actief worden bij STIP, en van Delft een nog mooiere stad maken.

 • Ida de Boer

  16. Ida de Boer

  Van kinds af aan heb ik veel belangstelling voor de natuur en de toekomst voor mens en dier. Toen ik klaar was met de middelbare school wilde ik zo snel mogelijk op kamers en waar kon dat beter dan in Delft? Ik was op de open dag meteen verkocht en heb 's-avonds nog lang rondgestruind in Delft. Nu meer dan twee jaar later woon ik nog steeds in Delft. Ik ben intussen van Industrieel Ontwerpen overgestapt naar Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Ik kon de charmes van Delft niet achter me laten en daarom heb ik er voor gekozen om mijn studententijd hier voort te zetten. Door mijn interesse voor mens, dier en natuur zou ik nu hier via de politiek aan bij willen dragen aan het mooie Delft. Ik heb ontzettend veel zin om voor STIP aan de slag te gaan de komende tijd om Delft nog duurzamer en levendiger te maken.

 • Jorrit van Reeuwijk

  17. Jorrit van Reeuwijk

  Ik ben Jorrit van Reeuwijk en vierdejaars student Maritieme Techniek. Al sinds het begin van mijn studie woon ik in de mooie stad Delft. Zelf hou ik erg van water en watersporten en Delft is hier met al haar grachten de perfecte plek voor. Ik roei bij Proteus waar ik meerdere commissies heb gedaan. Via mijn commissies probeer ik ervoor te zorgen dat mijn medestudenten zo veel mogelijk uit hun studietijd kunnen halen. Naast het steunen van studenten wil ik ook graag Delftenaren steunen om zo veel mogelijk uit hun stad te halen. Hiervoor vind ik een binnenstad waar veel te doen is belangrijk. Maar het gaat niet alleen om het Delft van nu, in de aankomende 4 jaar wil ik ervoor zorgen dat Delft duurzamer gaat worden. Hierbij is het belangrijk dat er ook goed geluisterd gaat worden naar studenten welke vaak een hele andere kijk op problemen hebben.

 • Simon Engbers

  18. Simon Engbers

  Ik ben geboren en getogen in Delft. Ik ken dus de hele stad op mijn duimpje, van voetbalveldjes en scholen tot losliggende stoeptegels. Overal ben ik wel geweest, en ik weet dan ook goed waar de stad nog beter in kan worden, en wat ook vooral zo moet blijven. Inmiddels ben ik 4e jaars student in Delft, en heb dus in 22 jaar Delft zowel onder studenten als onder niet-studenten geleefd. Graag zou ik dan ook de relatie tussen de niet-studenten en de studenten willen verbeteren, zodat men elkaar beter leert begrijpen, en op die manier beter met elkaar om kan gaan. Dit is ook iets waar STIP zich hard voor wil maken, en een van de redenen voor mij om de komende vier jaar met STIP de gemeente in te gaan.

 • Tim Vroomans

  19. Tim Vroomans

  Hallo! Mijn naam is Tim. Ik ben 21 jaar oud en ben vier jaar geleden vanuit Limburg naar Delft gekomen om te studeren. Ik studeer Technische Natuurkunde en zit bij de DSV Sint Jansbrug. De treinrit vanaf mijn ouderlijk huis duurt twee uur en tien minuten. Voor mij was het dus geen optie om thuis te blijven wonen en vanuit daar heen en weer te pendelen, ik had een kamer in Delft nodig. Helaas was in 2014 het aanbod studentenkamers nog niet zo groot als nu. Daardoor moest ik uiteindelijk mijn eerste drie maanden studeren in Delft al couch-surfend en onderhurend doorbrengen. Ik was dan ook dolgelukkig toen ik aan het eind van november dat jaar terecht kon in het studentencomplex X-Ray aan de Röntgenweg, in één van de ruim 2.000 studentenwoningen die de afgelopen vier jaar in Delft zijn bijgebouwd. Iets waar STIP zich keihard voor heeft gemaakt. Onder andere dit heeft ervoor gezorgd dat ik mijzelf actief wil inzetten voor Delft vanuit STIP. Ik geloof dat Delft een aantrekkelijke stad is. Een stad met een bruisende, gezellige binnenstad; een stad die talent op ieder gebied omarmt; een stad die haar bedrijven goede infrastructuur biedt om zich te kunnen vestigen en om in contact te komen met internationale bedrijven; een stad waar men zich veilig voelt; maar ook voornamelijk een stad waarin je lekker kunt leven en je ding kunt doen zonder al te veel restricties. Maar zoals altijd kan daar nog een schepje bovenop en daar wil ik bij helpen.

 • Bertie Rietema

  20. Bertie Rietema

  Ik ben student Civiele Techniek, ben lid bij Virgiel en woon nu twee jaar in Delft. Begonnen in een stad waar ik nauwelijks mensen kende, studeer in nu in een stad waar ik regelmatig bekenden tegenkom. Met de gezellige binnenstad en toegankelijke cafétjes voel ik mij hier helemaal thuis. Ik dans hier en ga vaak hardlopen in de leuke parkjes rondom mijn huis! Delft is een stad vol mogelijkheden waar flink gebruik van gemaakt kunnen worden. Het jaar van technologie heeft Delft als innovatieve stad mooi op de kaart gezet en ik geloof dat wij met STIP de stad nog mooier en beter kunnen maken! Ik hoop met STIP dit jaar Delft toegankelijk te maken voor elke delftenaar, toerist of student!

 • Rick van den Brink

  21. Rick van den Brink

  Toen ik me in mijn eerste jaar in de lokale politiek ging verdiepen viel STIP gelijk op. Voornamelijk de toegevoegde waarde van technische studenten in de raad sprak me aan. Hier wil ik me nu ook voor inzetten. In 2016 ben ik begonnen aan de studie werktuigbouwkunde. Inmiddels hou ik me ook bezig met de implementatie van duurzaamheid binnen de opleiding met Green-mE. Daarnaast zit ik ook bij Virgiel. Hier zit ik in het bestuur van het debat gezelschap en zet ik me in bij Virgiel-move. Op deze manier probeer ik me via mijn studentenvereniging in te zetten voor Delft. Bij STIP vinden we duurzaamheid, innovatie, ondernemerschap en een gezellige stad erg belangrijk. Door initiatieven zoals de Green-village zie je dit ook duidelijk terug in het stadsbeeld. Het zijn dit soort ondernemingen die mij trots maken op mijn stad en waar ik me ook graag samen met STIP voor ga inzetten.

 • Flip Jansen

  22. Flip Jansen

  Hoi! Ik ben Flip Jansen, student nanobiologie, na te zijn opgegroeid in Haarlem ben ik in 2015 naar het mooie Delft verhuisd. Na lid te zijn geworden bij DSC werd Delft al snel mijn thuis. In mijn 3de jaar als student kwam ik in aanraking met ORAS, een partij in de studentenraad, en zag ik hoeveel studenten wel niet doen en willen doen voor het algemeen goed. Met STIP zie ik de mogelijkheid iets terug te doen voor Delft. Met een optimistische kijk op de toekomst wil ik mij inzetten voor een levendig en duurzaam Delft. Echt iets betekenen voor alle Delftenaren die Delft zo’n fijne stad maken!

 • Daylam Dag

  23. Daylam Dag

  Ik ben Daylam. Inmiddels alweer 2,5 jaar geleden kwam ik vanuit het dorpsleven in het hoge Noorden naar de grote stad, Delft. Alles is nieuw en er komt in zeer korte tijd veel op je af. Een studie Bouwkunde gaat van start en D.S.V. Sint Jansbrug wordt je tweede thuis. Je leert Delft kennen als een stad met een prachtige binnenstad, vol met nieuwe uitdagingen, bruisende studentenverenigingen en een fantastische TU-campus. Kortom: een stad waarin je de kans krijgt een nieuw deel van je leven op JOUW manier in te vullen. Delft geeft je het podium om op JOUW manier je te ontplooien, iedereen op zijn eigen manier. Pak die kans met beide handen aan! Ik heb ervoor gekozen om mij via STIP in te zetten voor Delft als podium waarop alle technische kennis en creativiteit tot bloei kan komen. Pas vervolgens deze kennis en creativiteit toe in de stad: maak van Delft een innovatieve, duurzame stad voor iedereen. Daarvoor wil ik me namens STIP sterk maken.

 • Jip Enthoven

  24. Jip Enthoven

  Hi! Ik ben Jip, een tweedejaars student Technische Bestuurskunde. Ik ben een enthousiaste student die zowel Ik zit op dit moment in de Facultaire studentenraad. Ook ben ik actief bij de klimvereniging Yeti en windsurfvereniging Plankenkoorts. Vorig jaar ben ik in Delft komen wonen en meteen is het een stad geworden waarin ik me thuis voel. Ik zou me graag willen inzetten om deze stad, die al zo vooruitstrevend is, nog bruisender te maken. Hierom heb ik besloten bij STIP actief te worden. Studenten zijn een groot deel van de Delftse bevolking, en daarom is het goed dat juist wij in de gemeenteraad onze stem laten horen. Innovatieve ideeën en plannen werkelijkheid maken, dat is wat wij de komende vier jaar graag weer doen!

 • Bas Rooijakkers

  25. Bas Rooijakkers

  Mijn naam is Bas Rooijakkers, ik ben 20 jaar en ik ben in 2015 naar Delft gekomen om Technische Natuurkunde te komen studeren. Voordat ik naar Delft kwam om te studeren, woonde ik op Curaçao. Hier zat ik ook op een lokale middelbare school. Verder waterpolo ik bij D.S.Z. WAVE, en maak ik op dit moment deel uit van het dagelijkse bestuur van de StudieVerenigingenRaad (SVR). Ik vind het belangrijk dat studenten zich thuisvoelen in Delft en goed vertegenwoordigd worden in de lokale politiek. Het is belangrijk dat alle studenten zich kunnen ontwikkelen als volwaardige ingenieurs in Delft. Samen met STIP kunnen wij de goede voorwaarden scheppen om dit mogelijk te maken.

 • Wouter Seerden

  26. Wouter Seerden

  Mijn naam is Wouter Seerden. Ik ben in 2016 begonnen aan mijn studie Technische Bestuurskunde. Daarnaast maak ik mijn tijd op het moment vol als 2e jaars bij Sint Jansbrug. Hier ben ik ook actief en heb ik meerdere commissies gedaan. STIP is dit jaar op mijn pad gekomen en ik heb me verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van 2018. Hoe STIP Delft ziet en hoe STIP de toekomst van Delft schetst, spreekt mij erg aan. Ik vind het erg prettig hoe er met een frisse doch kritische blik naar de toekomst wordt gekeken. Delft is een stad met heel veel mogelijkheden, mede door de universiteit. Het gebruis en de kennis van de studenten in samenwerking met de wijsheid en de ervaring van de gemiddelde Delftenaar is een combinatie waar optimaal gebruik van moet worden gemaakt. Delft kan voorop gaan lopen op verschillende gebieden zoals duurzaamheid en innovatie. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in een historisch prachtige en bruisende stad woont en zich écht thuis voelt. Om dit te bereiken, wil ik me graag inzetten voor Delft. Ik hoop dit via STIP te kunnen bereiken en van Delft de stad te maken waar iedereen zich net zo welkom voelt als ik.

 • Kim Regnery

  27. Kim Regnery

  Delft is een stad van ongekende mogelijkheden door de mix van jonge gedreven studenten en ervaren bestuurders. Een stad, die op het kruispunt staat van oud en nieuw en waar door een combinatie van beide werelden iets moois ontstaat. ‘Met techniek en creatief nadenken oplossingen vinden voor bestaande problemen’. Dat is mijn drive. STIP doet dit niet geïsoleerd, maar samen. Zo komen we verder. Door strategische samenwerkingsverbanden aan te gaan is het mogelijk om onze vleugels uit te slaan.

 • Delano Flipse

  28. Delano Flipse

  Mijn naam is Delano Flipse. Geboren en getogen in Terneuzen, een kleine stad in Zeeland, ben ik in 2016 naar Delft verhuisd om de studie Electrical Engineering te volgen aan de TU. Ik voelde me meteen thuis in Delft. Delft is namelijk een geweldige stad. Een stad vol cultuur, geschiedenis maar vooral ook innovatie. Tijdens de OWee besloot ik lid te worden bij de DSB. Ik ben hier actief lid, en naast de borrels en de tijd die ik besteed aan commissies, speel ik ook graag op maandagavond een potje voetbal. Na een jaar mijn studie te hebben gevolgd besloot ik dit jaar over te stappen naar Technische Informatica. Per toeval leerde ik STIP kennen, en ik was direct verkocht. Een partij van studenten voor heel Delft. Een partij die niet handelt vanuit ideologie, maar die zoekt naar de beste aanpak voor elk probleem. Daarom ga ik mij de komende tijd inzetten voor STIP om te zorgen dat Delft een betere stad wordt om in te wonen, voor iedereen!

 • Marnix Paul

  29. Marnix Paul

  Toen ik in Delft ging studeren nam ik mij voor om naast mijn studie Werktuigbouwkunde, mij op andere manieren te verbreden. Mocht dat sociaal zijn bij een vereniging, of maatschappelijk bij mijn commissie Virgiel DOET. Hier werken wij om de kloof tussen de studenten en de oorspronkelijke delftenaren kleiner te maken. Bij STIP zijn er veel gelijkdenkende en betrokken studenten, waar ik graag mee wil gaan optrekken. Samen ons inzetten om Delft een leefbaardere stad te maken, voor zowel studenten en de andere inwoners van onze mooie stad.

 • Thierry Cüppers

  30. Thierry Cüppers

  Ik ben Thierry Cüppers en studeer sinds 2016 hier in Delft. Naast de twee opleidingen waar ik mijn tijd in steek, Technische Natuurkunde en Technische Wiskunde, ben ik ook lid bij DSB, waar ik veelvuldig aanwezig ben. Als ik in Delft om mij heen kijk zie ik een bruisende en levende stad, maar vooral een stad met mogelijkheden. Ik zie graag dat Delft innoveert, en voorop loopt op gebieden als duurzaamheid en technologie. Hier wil ik aan bijdragen. Toen STIP op mijn pad kwam, wist ik dan ook direct dat dit de juiste keuze was voor mij. De komende periode ga ik mij zoveel mogelijk inzetten voor STIP, en daarmee, ook voor Delft.

 • Sharishma Goeptar

  31. Sharishma Goeptar

  Mijn naam is Sharishma Goeptar en ik ben 18 jaar. Ik studeer rechtsgeleerdheid aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Vorig jaar ben ik naar Delft verhuisd om er een technische studie te gaan doen, waar ik last minute toch van heb afgezien. Ondanks dat ik studeer in Rotterdam, ben ik Delft steeds beter gaan leren kennen. De schitterende binnenstad en de oude kunst en cultuur die de stad al jarenlang met zich meedraagt, heeft mij voor zich gewonnen. Zo ben ik als trotse Delftenaar toch in Delft blijven wonen in plaats van in Rotterdam, waar ik studeer. Het pittoreske Delft is in mijn ogen een indrukwekkende, culturele stad waar legio plaats is voor werkgelegenheid in elke sector. Waar genoeg mogelijkheden bestaan voor duurzame en innovatieve ideeën vanuit de TU. Het is dé plek voor studenten en een mooi studentenleven, voor ouderen die hun rust willen pakken langs de prachtige, stille grachten, maar ook de plek voor het boeken van succes door horecabedrijven en winkels in de binnenstad. Delft is een thuis voor jong en oud. Zo wil ik met STIP een luisterend oor kunnen zijn voor iedere Delftenaar, want Delft is van ons allemaal.

 • Jules de Backer

  32. Jules de Backer

  Na mijn middelbare schooltijd ruilde ik Den Bosch in voor Delft. In afgelopen september ben ik in Delft begonnen met mijn bachelor Technische Bestuurskunde aan de TU Delft. Naast het studeren ben ik lid geworden bij het DSC en ben ik commissielid binnen mijn studievereniging voor ESTIEM, een internationale studentenorganisatie die Technische Management studenten met elkaar verbindt. Als politiek geïnteresseerd Technische Bestuurskunde student kwam STIP al snel op mijn pad. Ik wilde me graag aansluiten bij een politieke partij en iets terug te kunnen gaan doen voor de maatschappij. Op deze manier had ik twee vliegen in een klap. Hoewel ik pas een paar maanden in Delft woon, geniet ik er absoluut volledig van. In een stad met zo ontzettend veel innovatie, techniek, ondernemers en historie is er veel mogelijk. Toch mis ik een volwaardige connectie tussen deze vier pijlers. Een stad met zoveel mogelijkheden, waar we aan de voet staan van technische ontwikkelingen. Daar wil ik wonen, studeren en lijkt het me geweldig om ook mijn steentje bij te kunnen dragen aan de stad en haar inwoners!

 • Tim Kaasjager

  33. Tim Kaasjager

  Ik ben Tim en dit is mijn eerste jaar in Delft. Ik studeer Technische Natuurkunde, zit bij Virgiel, ben actief bij de studievereniging en woon op kamers. Het leven in Delft biedt zoveel mogelijkheden om te ontplooien en om wat te doen voor de samenleving en STIP is daar zonder twijfel een van. De positieve en assertieve instelling van STIP naar innovatie toe, vooral op duurzaam gebied, sprak mij ontzettend aan. Samen werken we aan een levendige stad, met oog op de toekomst. Als partij bestaande uit jonge, ambitieuze studenten zorgen we ervoor dat we dingen echt voor elkaar krijgen, dus stem 21 maart op STIP!

 • Aparna Chowdhury

  34. Aparna Chowdhury

  Hallo, ik ben Aparna en ik zit in 6vwo. Ik ben bij STIP gekomen via de cursus politiek actief. Na deze cursus ben ik naar vele stip borrels geweest en ik heb de sfeer geproefd van een echte studentenpartij! Ik deel de idealen die STIP draagt en ben trots dat ik op de lijst sta.

 • Emilie Wesseling

  35. Emilie Wesseling

  Hi! Mijn naam is Emilie Wesseling. Vorig jaar heb ik mijn bachelor Civiele Techniek afgerond. Op dit moment zet ik mijzelf fulltime in als President Senaat van het Delftsch Studenten Corps. Ik ben opgegroeid in de buurt van Den Haag en was voor mijn studie al bekend met Delft. Delft heeft een mooie combinatie van historie en techniek; twee onderdelen die mij aantrekken. Het eerste gaat over het verleden van Delft en het tweede gaat vaak over de toekomst. Naar mijn mening zouden deze twee onderdelen, historie en techniek, meer geïntegreerd moeten worden in de stad waarbij duurzaamheid centraal dient te staan. Dit gaat hand in hand met de studenten en de inwoners van Delft. De studenten staan voor de techniek en de toekomst, de inwoners voor de historie en het karakter van Delft. Als deze twee meer met elkaar integreren zal de stad Delft nog meer stralen. Stip kan dit mogelijk maken!

 • Thomas Gertsen

  36. Thomas Gertsen

 • Casper Donkervoort

  37. Casper Donkervoort

  Als student aan de TU Delft en president van de studentenvereniging Sint Jansbrug zie ik hoe belangrijk het is dat studenten betrokken blijven bij de stad waarin zij wonen en studeren. Dagelijks ontvangen wij verschillende inwoners die komen eten bij onze open eettafel, een plek waar inwoners elkaar ontmoeten en leren kennen. Ook word ik er vrolijk van om te zien dat er evenementen worden georganiseerd waar beginnende bands een podium krijgen. STIP ondersteunt dit soort evenementen en zorgt ervoor dat studenten en niet- studenten continu met elkaar in gesprek blijven om samen tot creatieve en duurzame oplossingen te komen.

 • Jan van der Steen

  38. Jan van der Steen

  "De Delftse Student wordt voor mij gekenmerkt door een pragmatische en een innovatieve blik waarmee ze problemen benadert. Ik denk dat dit een enorm waardevolle bijdrage lever in welk Bestuurlijk oorgaan dan ook. STIP weet al jaren deze eigenschappen met zich mee te brengen in de gemeenteraad. Als trots inwoner van Delft en student voel ik me thuis bij een partij die niet in problemen, maar in oplossingen denkt. De aankomende jaren zal er veel gaan veranderen. Hierin moet innovatie centaal staan want innovatie is vooruitgang; Vooruitgang naar een groene, toegankelijke en prettige stad voor iedereen. Als we schouder aan schouder staan zal het van zelf gaan!"

 • Otto Krans

  39. Otto Krans

 • Tijn Bartelings

  40. Tijn Bartelings

 • Lotte Savelberg

  41. Lotte Savelberg

  Als Delftse student vind ik het belangrijk dat de Delftenaar en studenten samen werken aan een betere stad. Een stad die bruisend is, innovatie ademt en ruimte geeft voor de ontwikkeling van haar inwoners. Ik heb er vertrouwen in dat STIP een partij is, die zich niet alleen inzet voor studenten, maar voor Delft als stad en daarbij streeft naar een leefbare stad waar ruimte is voor sport, innovatie en duurzame ontwikkelingen.

 • Ingo Nettersheim

  42. Ingo Nettersheim

  Toen ik in 2015 mijn middelbare schooldiploma behaalde wist ik direct wat en waar ik wilde studeren, nanobiologie in Delft. Als muzikant ben ik ook lid geworden van de Delftse Studenten Jazzvereniging Groover, waar ik op dit moment voorzitter van ben. Ik vind het belangrijk dat studenten zich naast hun studie op sociaal en cultureel vlak kunnen ontwikkelen. De Delftse studenten kunnen een grote bijdrage leveren aan Delft als een bruisende culturele stad, en door het organiseren van evenementen voor zowel studenten als inwoners kan men ook de tweesplitsing tussen de burgers en studenten verkleinen. Ook duurzaamheid is iets waar de nadruk op moet liggen, als innovatiestad moeten wij alle ontwikkelingen op dit gebied proberen toe te passen.

 • Wessel Groenewegen

  43. Wessel Groenewegen

  Als student in Delft leer je vanuit de kennis die je opbouwt in combinatie met de context van de situatie of product toe te passen en zo tot mooie gefundeerde oplossingen te komen. En dit is ook waarom ik achter STIP sta, ze nemen dit mee in hun beleidsvoering. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en steunen daarom initiatieven voor diversiteit en inclusie. Veel internationale studenten kiezen ook hierom om Delft en STIP helpt dit mogelijk te maken. Zo steunen zij lokale initiatieven op het gebied van LHBT+, waardoor bijvoorbeeld voorlichting op het gebied van diversiteit in Delft kan worden ondersteund.

 • Keije van Dijk

  44. Keije van Dijk

  Als bestuurslid van de Koornbeurs krijg ik veel mee van problemen waar jongeren en studenten in Delft tegenaan lopen. Met deze problemen wordt door instanties vaak weinig gedaan. Studentenverenigingen en jongeren individueel worden vaak niet begrepen. STIP zorgt ervoor dat zaken waar jongeren en studenten mee te maken hebben, meer aandacht krijgen. Zo worden deze onderbelichte problemen opgelost. STIP doet daarmee wat andere partijen niet doen. Hierom heb ik mij als lijstduwer bij STIP aangesloten.

 • Lisanne de Rooij

  45. Lisanne de Rooij

  STIP heeft de focus liggen op innovatie, duurzaamheid en de kenniseconomie, iets waar we in Delft goed in zijn en wat we met elkaar moeten waarborgen. Als oud coureur van Nuna9 heb ik van heel dichtbij mee mogen maken hoe het is om met de meest high-tech innovaties te werken, waarvan er veel op Delftse bodem zijn ontstaan. Daarnaast heeft de zonneauto me laten zien hoe belangrijk het is om duurzaamheid tastbaar te maken en te zorgen dat de wereld om ons heen elke dag een stukje duurzamer wordt. STIP zorgt ervoor dat de innovaties gestimuleerd blijven worden en dat wij, met heel Delft, uitgedaagd worden om elke dag duurzamer te leven.

 • Marie Sam Rutten

  46. Marie Sam Rutten

  STIP is voor mij de partij om studenten en de stad Delft elkaar te laten versterken. De jonge blik van studenten kan de stad verder helpen op bijvoorbeeld het gebied van techniek en duurzaamheid. Als voorzitter van de studentenraad, heb ik dit jaar de kans gehad om actief onderdeel te kunnen zijn van het vormen van het beleid van de TU Delft. Daar ben ik ervan overtuigd geraakt dat ook in de gemeentepolitiek studenten actief onderdeel moeten zijn van de toekomst van stad Delft.

 • Sanne Barkhuysen

  47. Sanne Barkhuysen

 • Raymond van Uffelen

  48. Raymond van Uffelen

  Ik ben lijstduwer van STIP geworden, omdat ik het belangrijk vind dat studenten hun blik en visie op de stad moeten kunnen inbrengen. Zij zijn de toekomst en kijken door een andere bril naar een stad. Hun visie op cultuur en evenementen beleid sluit naadloos aan op wat er nodig is om een bruisende en levendige stad te creëren. Dat is goed voor het ondernemersklimaat maar ook voor de bezoeker van Delft. Kortom, STIP is onmisbaar in Delft en ik zie mooie kansen liggen op samenwerken en verbinden in te toekomst!

 • Gaby Prada Campo

  49. Gaby Prada Campo

  Werkend in de Delftse horeca leerde ik zo een 8 jaar geleden STIP kennen bij hun wekelijkse borrel. Zo hoorde ik over hun standpunten en ideeën. Ik vind het belangrijk dat Delft wordt gezien als een plek voor iedereen. Jong, oud, student, niet student, homoseksueel of niet. Daarover heeft STIP goede standpunten.

 • Ferrie Förster

  50. Ferrie Förster

  Het was een eer om de afgelopen 4 jaar namens STIP wethouder te zijn. Delft is een fantastische stad met haar universiteit, kennisinstellingen en vele technologiebedrijven. De binnenstad bruist; we hebben de 4e beste binnenstad en de laagste winkelleegstand van Nederland. Ook op cultureel vlak is er een hoop gebeurd: het Vermeerjaar, meer geld naar theater de Veste en museum Prinsenhof en de oprichting van de Cultuurbalie Club Delft. We willen graag nog 25 jaar door met het verder verbeteren van de stad. Stem daarom 21 maart op STIP!