STIP zoekt nieuwe raadsleden!

STIP is op zoek naar nieuwe enthousiaste mensen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022! Om de komende jaren net zo succesvol te zijn als de afgelopen tijd, zijn we op zoek naar nieuw talent. Lijkt het jou tof om na de verkiezingen de stad besturen? Lees dan verder!

untitled CB 00739 kleiner

Wat is STIP?

Studenten Techniek In Politiek (STIP) is een gemeenteraadspartij in Delft. Met 6 zetels is STIP de op één na grootste partij in Delft. STIP bestaat al 27 jaar, waarvan we al 20 jaar in de coalitie zitten en een wethouder mogen leveren. Vanuit de gemeenteraad hebben we er deze periode onder andere voor gezorgd dat de winkels voortaan ook op zondag tot 22:00 openblijven, er een routekaart komt om 2500 studentenwoningen voor 2026 bij te bouwen en dat we voldoende geld vrijmaken om onze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Wil je meer weten over STIP bekijk dan onze andere nieuwsberichten en verkiezingsprogramma.

De kieslijst

Als gemeenteraadslid mag je STIP vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Gezamenlijk met de rest van de gemeenteraad vorm je het belangrijkste bestuursorgaan van de stad Delft, met ruim 100.000 inwoners en een jaarlijkse begroting van €390 miljoen. Jij bent de baas van de stad. Door in debat te treden met andere partijen en wethouders stuur jij de stad de juiste kant op.

Om namens STIP raadslid te worden moet je verkiesbaar zijn geweest en dus op de kieslijst hebben gestaan. Als zogenoemde “lijster” help je ook mee in de campagne voor verkiezingen in maart 2022. Lijkt dit je wat? Dien dan nu je sollicitatie in! Omdat er veel sollicitaties moeten worden afgenomen zullen de gesprekken verspreid over een half jaar plaatsvinden. De sollicitatie zal worden afgenomen door de lijst commissie. Je kan solliciteren tot en met november 2021. Wel geld dat hoe eerder je solliciteert, hoe beter. Dit doe je door je CV en een antwoord op de vraag: "Wat zou je met 1 miljoen euro doen voor Delft" te sturen aan lijstcommissie@stipdelft.nl. Het is aan jou hoe je deze vraag beantwoord. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een artikel of door middel van een filmpje. Als richtlijn vragen we je er niet meer dan een halve dag aan te besteden.

Interesseborrel!

Waarschijnlijk zit je nadat je dit gelezen hebt nog met veel vragen. Daarom hebben we een interesseborrel geplant op de avond van 12 oktober. Meld je hier aan! Ook ligt er een uitgebreid informatie boekje voor je klaar. Stuur ons een mail (fractie@stipdelft.nl) of whatsapp berichtje om het boekje te ontvangen. Hopelijk tot snel!