Over STIP

Studenten Techniek In Politiek (STIP) is een gemeenteraadspartij in Delft. Een partij voor de toekomst, door de toekomst. Onze enthousiaste technische raadsleden geven een frisse blik op Delft. Doordat STIP los staat van een landelijke of Europese fractie vinden we pragmatische nieuwe oplossingen. Oplossingen speciaal voor Delft.

De partij is de grootste van Delft en heeft 6 van de 39 zetels in de gemeenteraad. Vanaf 1998 heeft STIP ook een plek in de coalitie. Daarmee is STIP een stabiele, progressieve stem in de Delftse politiek. Momenteel is Maaike Zwart de wethouder voor STIP, met de portefeuilles duurzaamheid, werk & inkomen en economie.

Visie

Het klimaat, de woningmarkt en de economie vragen om nieuwe Ideeën. Ideeën uit Delft. Daarom zet STIP in op de kracht van Delft: Techniek. Nieuwe technieken versnellen de transitie naar een duurzame stad. Met nieuwe huizen bouwen we voor iedereen een passend thuis. Nieuwe oplossingen zijn de banenmotor van de Delftse economie.

Door initiatieven en creatievelingen de ruimte te geven zorgen we ervoor dat er altijd wat te doen in de stad. Om op die gezellige knusse plekken in de stad te komen pak je natuurlijk de fiets. Het vervoermiddel dat we meer ruimte geven om duurzaam en ruimte efficiënt bewegen aan te moedigen. Kies voor slim, gezellig en duurzaam. STIP maakt de toekomst!