Meedoen

Zou je graag wat meer willen doen bij STIP, maar weet je niet zo goed wat je precies kan doen? Dan zit je op deze pagina goed! We zijn altijd op zoek naar nieuw talent om zo onze stad nóg mooier te maken! Zie de flowchart hieronder voor de opties en lees verder voor meer informatie.

Lid worden

Wil jij laagdrempelig meedenken over de richting die de stad op moet, langskomen op onze evenementen en nog veel meer? Word dan voor maar 6 euro per jaar lid van STIP! Hieronder een lijstje met alle voordelen van het STIP-lidmaatschap:
  1. Toegang tot de allerleukste STIP borrels
  2. STIP activiteiten zoals jeu de boule, urban axe throwing, pub quizzes en veel meer
  3. Input geven over de koers van de partij
  4. Gratis boeken lenen uit de STIP-o-theek
  5. Deelnemen aan ALV’s
  6. Meedoen met commissies, werkgroepen en de lijst
  7. Relevante skills ontwikkelen door behulp van gratis workshops
  8. Op een leuke, laagdrempelige manier kennis maken met politiek
  9. Updates van politieke successen en ledenactiviteiten via de maandelijkse nieuwsbrief

Klik hier om het lidmaatschap aan te vragen!

Werkgroepen

STIP heeft vijf werkgroepen die praten over de uiteenlopende thema’s cultuur, duurzaamheid, ICT, mobiliteit en de omgevingswet. Deze komen ongeveer eens in per maand bijeen om over actuele onderwerpen uit de raad of eigen ideeën na te denken. Vrijblijvend maar zeer interessant! Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende werkgroepen inclusief contactpersonen. Je kan je altijd hiervoor aanmelden door een berichtje te sturen naar de bijbehorende contactpersoon!

Fractie

Als raadslid mag je STIP vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Gezamenlijk met de rest van de gemeenteraad vorm je het belangrijkste bestuursorgaan van de stad Delft. Een stad met ruim 100.000 inwoners en een jaarlijkse begroting van €390 miljoen. Jij bent hierover de baas. Door in debat te treden met andere partijen en wethouders stuur jij de stad de juiste kant op. Zo zorg jij voor concrete veranderingen in de stad!

Om namens STIP raadslid te worden moet je verkiesbaar zijn geweest en dus op de kieslijst hebben gestaan. Als zogenoemde “lijster” help je ook mee in de campagne voor de verkiezingen in maart 2022. Lijkt dit je wat? Dien dan nu je sollicitatie in! Omdat er veel sollicitaties moeten worden afgenomen zullen de gesprekken verspreid over een half jaar plaatsvinden. De sollicitatie zal worden afgenomen door de lijst commissie. Je kan solliciteren tot en met november 2021. Wel geld dat hoe eerder je solliciteert, hoe beter. Dit doe je door je CV en een antwoord op de vraag: "Wat zou je met 1 miljoen euro doen voor Delft?" te sturen aan lijstcommissie@stipdelft.nl. Het is aan jou hoe je deze vraag beantwoord. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een artikel of door middel van een filmpje. Als richtlijn vragen we je er niet meer dan een halve dag aan te besteden.

Profielschets kandidaten van de kieslijst

Wil je meer weten?

Waarschijnlijk zit je nadat je dit gelezen hebt nog met veel vragen. Daarom hebben we een uitgebreid informatie boekje voor je gemaakt. Stuur ons een mail (fractie@stipdelft.nl) of whatsapp berichtje om het boekje te ontvangen. Hopelijk tot snel!