Speerpunten

STIP is een gemeenteraadspartij in Delft met een jonge, verfrissende visie op alles wat er in de stad speelt. Volgens STIP is kennis de kracht van Delft, en daarom staat de kenniseconomie en ondersteunen van ondernemers voor STIP centraal. STIP zet zich in voor een een levendige stad, waar altijd iets te doen is. Een stad die niet wordt tegengehouden door overbodige regels en waar duurzaamheid over slimme duurzaamheid gaat.

1. Duurzaamheid

Een duurzame stad die op de toekomst is voorbereid, is voor STIP erg belangrijk. Nu moeten we de stappen zetten om Delft op tijd energieneutraal te maken. Met de huidige plannen gaan we dat niet redden. Daarom wil STIP onder andere energieneutraal bouwen, gasloze wijken en verdere opschaling van innovaties van The Green Village.

2. Gebruik Delftse kennis

Delft zit vol kennis en moet de High Tech Capital van Nederland worden. STIP wil dit terugzien in de stad. Daarom gaan we de nieuwste technologieën ook in Delft uit proberen en brengen we kennisinstituten met elkaar in contact. We zetten in op meer ruimte voor technische maakbedrijven en we trekken high tech bedrijven naar de stad. Zo creëren we banen op alle niveaus. Technisch onderwijs op elk niveau dat goed aansluit op de arbeidsmarkt is hierbij van groot belang.

3. Delft moet bruisen

Cultuur creëert levendigheid in Delft. STIP zorgt daarom voor meer evenementen en festivals. Voor iedereen moet in Delft een divers cultuuraanbod zijn, of dat nu een museum of een poppodium is. We durven regels los te laten. Zo stimuleren we ondernemerschap door vrijheid te geven aan initiatieven zoals Blue Sunday, waardoor de binnenstad nu als huiskamer van de stad ook op zondag volop leeft.

4. Goede zorg

De gemeente heeft veel nieuwe taken voor de zorg gekregen. STIP zet daarbij in op preventie. Zo kunnen we in een vroeg stadium zorg bieden en zoveel mogelijk zwaardere zorg vermijden. We kijken over beleidsterreinen heen en zoeken verbinding met cultuur en onderwijs. In Delft werken we samen om de beste kwaliteit te kunnen bieden, daarbij gebruiken we de kennis van de hogescholen, de universiteit en bedrijven om te innnoveren in Delft.

5. Fietsstad

Fietsen is gezond, goed voor het milieu en hét vervoersmiddel in Delft. STIP vindt dat we het gebruik van de fiets in Delft moeten stimuleren. Daarvoor zijn goede fietspaden, minder verkeerslichten en voldoende stallingen in de stad en bij de stations essentieel. Ook is het tijd om fietsendiefstal tegen te gaan, daarom moet je je fiets ergens aan vast kunnen zetten. STIP wil daarom autoparkeerplaatsen inruilen voor fietsnietjes.