Anne Stehouwer

Hoi! Ik ben Anne, master student Engineering and Policy Analysis en woonachtig in Delft sinds 2015. Naast mijn studie en inzet binnen STIP, ben ik regelmatig op het voetbalveld te vinden. In het verleden heb ik ook fanatiek geroeid bij een studentenroeivereniging, dus je kan zeker zeggen dat sport mijn uitlaadklep is. Toen ik voor mijn studie naar Delft verhuisde, voelde ik mij hier direct thuis. De oude straten van de binnen stad, de zonsopgang boven de Schie of de drukte tussen de winkels in de Hoven zijn allemaal plekken waar ik graag doorheen dwaal. De stad heeft veel te bieden, voor ieder wat wils en ik hoop dat ze in de toekomst blijft bruisen.

Toch kan het nog zo veel mooier en beter. Delft is een stad met zo veel potentie en de Delftenaren hebben zo veel potentie. Ik vind het belangrijk om deze potentie te benutten en kansen te pakken. Een stoeptegel om te zetten in een plant, een kind kansen te geven te leren, geschikte banen creëren bij bedrijven, de huizen isoleren of een warm welkom voor iedereen bij de sportclub. Maar we staan ook voor grote uitdagingen, ook in de toekomst moeten we een leefbaar klimaat houden, financieel rondkomen of de juiste zorg kunnen vinden. Ik denk dat Delft deze uitdagingen kan overbruggen door talent te benutten en slimme keuzes te maken. Er zit daadkracht en doorzettingsvermogen in de Delftenaar en in de stad. Ik wil ook mijn daadkracht in gaan zetten voor een Delft waar je prettig kan opgroeien, leren, werken, wonen, oud worden en leven.

Moties

Below is an overview of all the proposals that Anne Stehouwer submitted or received.Het is mogelijk om te sorteren en filters toe te passen. In de "Type" kolom kan je zien of het gaat om een motie (M), Amendement (A), Toezegging (T), Initiatiefvoorstel (I) of Schriftelijke Vragen (SV). Voor een overzicht van alle voorstellen van de fractie, zie the motion page

Date
Type
Title
Political parties
Fraction member
Portfolio
Description
Result
16 mei 2024
M
Terrasboten langer in de sloten
STIP, HvD, VVD, OD
Het nieuwe terrasboten beleid verschuift het terrasboten van half maart tot 1 april. Met de motie vraagt STIP dit seizoen te verlengen door ook de terrasboten in maart te openen.
Rejection
9 nov. 2023
M
Vervolg geven aan onderzoek Slavernijverleden
D66, GL, CU, PvdA, CDA, Volt, STIP
In juni 2023 is het onderzoeksrapport gepubliceerd over het Delftse slavernijverleden. Met de motie zorgen we ervoor dat bewoners,
Passed

Written articles