Jip Enthoven

Ik kom net terug van de markt, mijn toch wel bijna wekelijkse gewoonte. Stiekem is het ook mijn excuus om weer even het centrum in te gaan, net als het even een ijsje halen of mijn nieuwste ontdekking: studeren in DOK. Sinds ik aan het begin van mijn studie in Delft ben komen wonen is deze stad echt mijn thuis geworden. Wat ik mooi vind aan Delft is de combinatie van het oude, de historische binnenstad en de bruine cafés, en het nieuwe, de TU campus vol innovaties en de vele startups die daar zijn ontstaan.

In 2016 ben ik begonnen aan de studie Technische Bestuurskunde, wat ik met veel plezier doe. Voor mij is het de ideale studie vanwege mijn interesses op zowel technisch, bestuurskundig, sociaal als economisch gebied. Naast mijn studie heb ik ook zeker niet stilgezeten. Binnen de faculteit ben ik actief geweest binnen de verschillende medezeggenschapsorganen en af en toe volg ik ook enkele vakken van Psychologie in Leiden. Ook heb ik bestuur gedaan van S.V.A.C. Yeti, de studentenklimvereniging, waarmee ik nog steeds vaak in de klimhal of op de echte rotsen in het buitenland te vinden ben. Ook heb ik altijd verschillende bijbaantjes gehad naast mijn studie.

Al vind ik Delft een mooie en fijne stad, het kan nog zoveel mooier en fijner! Ik vind het belangrijk om daar ook mijn steentje aan bij te dragen. De afstand tussen de campus en de rest van de stad lijkt soms zo groot, terwijl ze elkaar juist versterken. Door pragmatisch keuzes te maken, in te zetten op duurzame, technische oplossingen en met oog op ieder die in Delft woont, werkt, studeert, opgroeit, oud wordt of enkel langs komt, ga ik mij volledig inzetten voor een duurzaam Delft waarin iedereen zich thuis voelt en zich verbonden voelt met de stad en met elkaar.

Moties

Hieronder staat een overzicht van alle voorstellen die Jip Enthoven heeft ingediend of gekregen. Het is mogelijk om te sorteren en filters toe te passen. In de Voor een overzicht van alle voorstellen van de fractie, zie de motiepagina

Datum
Type
Titel
Partijen
Fractielid
Portefeuille
Beschrijving
Uitslag
12 sep. 2023
M
Het gezin aan zet
CU, CDA, PvdA, STIP
Te verkennen hoe het familiegroepsplan actief onderdeel kan worden in de Delftse aanpak van Jeugdhulp om tot meer passende jeugdzorg te komen.
Toegezegd
16 mei 2023
M
Motie van afkeuring handelswijze TU Delft en MRDH dienstregeling tramlijn 19
CDA, CU, HvD, SP, STIP, OD
Tramlijn 19 wordt eindelijk doorgetrokken naar de campus! Daar zijn wij heel blij mee, maar wij zijn teleurgesteld dat de OV verbinding op de campus en in Wippolder slechter wordt, omdat de tram niet zal rijden in weekenden en na 19.00 uur. Daarom willen wij dat de tram ook in de avonden en weekenden gaat rijden.
Aangenomen
16 mei 2023
M
Verbeterde busdienstregeling Campus Zuid
CDA, CU, SP, STIP, OD
Omdat tramlijn 19 alleen tot de Kruithuisweg rijdt, wordt de OV-verbinding op Campus Zuid slechter, want bus 69 stopt ermee. Wij willen dat er ook op die plek een goede busverbinding komt, want Campus Zuid gaat steeds meer groeien.
Aangenomen
16 mei 2023
M
Verlenging Tram 19 naar Campus Zuid
CDA, CU, SP, STIP, OD
Omdat tramlijn 19 stopt bij de Kruithuisweg, wordt de verbinding met Campus Zuid slechter. Daarom willen wij dat de tramlijn op termijn wordt doorgetrokken naar Campus Zuid.
Aangenomen
7 apr. 2023
SV
Schriftelijke vragen over het toestaan van kabelgoten voor laadkabels in Delft
PvdA, CU, STIP
Wij vinden het belangrijk dat duurzame manieren van vervoer gestimuleerd worden door de gemeente. Daarom willen we het mogelijk maken dat mensen die een elektrische auto hebben, maar geen oprit hebben bij hun huis, hun auto bij hun huis kunnen opladen door gebruik te maken van een kabel. Om dit veilig te doen, is er een kabelgoot nodig. Wij willen dat de gemeente dat mogelijk maakt.
Gesteld
4 apr. 2023
T
Onderzoeken of het Rietveld Theater de renovatie zelf kan uitvoeren
CDA, CU, STIP
Het Rietveld Theater moet gerenoveerd worden. Het oude pand aan het Rietveld is niet meer voldoende. Omdat de kosten veel hoger zijn dan verwacht, willen wij dat er ook gekeken wordt naar hoe het Rietveld de verbouwing zelf kan doen. De wethouder gaat hier binnenkort mee aan de slag!
Toegezegd
4 apr. 2023
T
Tijdelijke huisvesting voor het Rietveld Theater
STIP, CU, GL
Omdat het gebouw van het Rietveld Theater een grote renovatie nodig heeft, kunnen zij tijdelijk geen gebruik maken van het gebouw en zitten ze tijdelijk in het Kabeldistrict. De permanente locatie duurt langer, waardoor het Rietveld langer tijdelijke huisvesting nodig heeft. Wij pleitten daarom dat de gemeente zich hiervoor inzet, zodat het Rietveld Theater niet tijdelijk dakloos wordt.
Toegezegd
17 mrt. 2023
SV
Lange wachttijden stemmen en tellen bij verkiezingen van 15 maart 2023
STIP
Tijdens de verkiezingen waren er lange wachtrijen om te kunnen stemmen. Sommige mensen moesten tot wel een uur wachten om te kunnen stemmen. Wij willen dit ten alle tijden voorkomen, omdat we mensen niet willen ontmoedigen om te gaan stemmen. Daarom hebben we gevraagd hoe dit is gebeurd en hoe dit voorkomen zal worden volgende keer.
Gesteld

Geschreven artikelen