Jonathan Swart

Een stad waar niet alleen gewoond, maar ook geleefd kan worden. Daar wil ik, Jonathan, me in de komende jaren samen met STIP voor inzetten.

In 2017 ben ik voor mijn studie technische natuurkunde naar Delft verhuisd. Ik heb in de afgelopen jaren ontdekt dat Delft veel meer is dan alleen een plek om te studeren. Ik ben actief bij Groover, de studenten jazzvereniging, en vind het geweldig om te zien wat cultuur en bedrijvigheid kan betekenen voor een stad. Denk aan grote evenementen zoals het, door Groover georganiseerde, festival Just Jazz, of lichtjesavond, maar ook aan de vele kleine geluksmomenten zoals een speciaalbiertje op het terras, een brakke haring op de markt die Delft rijk is.

De toekomst zit vol uitdagingen. We moeten er actief voor zorgen dat Delft een aantrekkelijke stad blijft en daar waar nodig nog levendiger maken. Bijvoorbeeld door het uitbreiden van bestaande culturele instellingen zoals het Rietveld theater en door het stimuleren van bedrijfigheid met onder andere street art of live muziek.

Samen maken we van Delft een bruisende stad met voor iedereen een plek om te wonen!