Blijven plakken voor cultuur

Posterplakplaatsen zijn belangrijk voor culturele organisaties om mensen naar hun evenementen toe te trekken. Afgelopen week zijn er drie nieuwe posterplakplaatsen in Delft gekomen, waar verschillende culturele organisaties nu al volop gebruik van maken.

055748314fdc192aad9f6968bdf4d4c4a726ae14 5c8917f7200b2.blog-large

De werkgroep in actie bij één van de nieuwe plakplaatsen. Vlnr: Sybren van der Velde, Daan van der Werf, Effie Leijten, Aron Vink & Tjeu Peeters

Toen steeds meer legale posterplakplaatsen in Delft werden weggehaald zijn gemeenteraadspartij STIP, Festival Aangeschoten Wild en OJV de Koornbeurs samen een werkgroep gestart om weer meer plakplekken in Delft te krijgen.

Aanleiding voor de werkgroep was een toezegging die gedaan is aan STIP in de gemeenteraad. Nadat onder andere de Hamtunnel en Abtswoudsetunnel niet beschikbaar meer zijn voor posters heeft de wethouder toegezegd om hiervoor nieuwe plakplaatsen te realiseren. Raadslid Sybren van der Velde: "Het is belangrijk dat de gemeente op deze manier culturele initiatieven in Delft stimuleert. Onderzoek laat namelijk zien dat posters nog een van de belangrijkste manieren is om de doelgroep te bereiken."

Festival Aangeschoten Wild is een jaarlijks festival in Delft dat wordt georganiseerd door studenten. "Posters door de stad zijn voor ons de ideale manier om het festival aan alle Delftenaren kenbaar te maken. Aangeschoten Wild is namelijk een festival met een breed cultureel programma waarbij we graag studenten en niet studenten willen laten mixen." Aldus organisator Daan van der Werf.

Open Jongeren Vereniging de Koornbeurs organiseert vaak festiviteiten waar iedereen welkom is. "Elke maand organiseren we een open jam waarbij iedereen mag komen optreden, en luisteren die dat wil. Hierbij willen we iedereen de kans geven om voor een eerste keer op te kunnen treden voor een publiek." Aldus OJV de Koornbeurs vice-voorzitter Tjeu Peeters.

De werkgroep heeft voornamelijk gekeken naar goede locaties waar de posterplakplaatsen zouden moeten komen. Hierbij is in samenwerking met de gemeente gekeken naar drukke (fiets)routes en een goede spreiding door de stad, de nog bestaande plekken waren namelijk voornamelijk in het centrum.

De drie nieuwe posterplakplaatsen zijn gerealiseerd aan de Hambrug, het Zuideinde en het Abtswoudsepad.