STIP is een partij voor iedereen

Iedereen die voor STIP in de gemeenteraad zit is nog student, daardoor krijgen we vaak de vraag wat STIP doet voor niet-studenten. De lokale politiek gaat namelijk over heel veel dingen die in Delft gebeuren. Hebben studenten dan ook wat te zeggen over zorg en economie? Jazeker! Hieronder leggen we uit waarom het belangrijk is dat studenten ook mee mogen praten over deze onderwerpen.

Wat doet STIP voor niet-studenten?

Veel gehoorde kritiek is dat STIP een one-issue partij is die alleen de belangen van studenten zou vertegenwoordigen. STIP wordt dan wel gerund door studenten, maar dat betekent niet dat we alleen iets te zeggen hebben over studenten onderwerpen. Wat eerder kenmerkend is, is dat we bestaan uit jonge, betrokken mensen die Delft mooier willen maken. Maar ook wij hebben opa's en oma's en zusjes en tantes. Natuurlijk zijn we er voor iedereen!

Hoe kun je nou als je jong bent net zoveel weten?

STIP heeft raadsleden die weten wat er speelt en ontzettend goed ingelezen zijn. We hebben een uitgebreid inwerktraject en zitten van de drie jaar als fractielid, één jaar full-time. Zo kunnen we altijd langskomen, bijvoorbeeld bij een ondernemer die een evenement wil organiseren, een moeder die zich zorgen maakt over het onderwijs van haar kind of bij de opvang voor statushouders. Daardoor vragen we veel van onze fractieleden, maar niet voor niks. We worden gerespecteerd in de raad en zitten al 20 jaar in de coalitie als betrouwbare partner.

Wat heeft STIP dan bereikt?

Doordat STIP volledig bestaat uit studenten staan wij in de unieke positie om de mening van deze groep te vertegenwoordigen. Maar juist ook op de thema's die niet over studenten gaan maken wij het onderscheid. Zo maken we ons hard voor een slimmer schuldenbeleid, de overgang naar volwassen worden in de pleegzorg, genoeg ruimte voor bedrijven en het beschikbaar maken van informatie als open data. Als er een probleem is in de stad, gebruiken we een analytische blik om tot een oplossing te komen. We zijn een pragmatische, progressieve partij die niet hoeft te luisteren naar de lijnen van een landelijke partij.

Wat moet ik doen op 21 maart?

Stemmen natuurlijk! Het liefste op STIP:

STIP wil zorgen dat Delft zich gaat inzetten om wél op tijd energieneutraal te zijn. Dit willen we doen door de kennis van de TU Delft en andere kennisinstellingen hier in Delft te testen én te gebruiken. Maar dit geldt niet alleen voor duurzaamheid, ook voor de zorg. Ook daar kunnen de Delftse uitvinders namelijk nog veel verbeteren. We willen een levendig Delft zodat het leuk is om hier te wonen. Wil je nog meer weten? Lees ons verkiezingsprogramma of stuur ons een berichtje!

Bekijk ook onze kieslijst, want hier staan als lijst-duwer ook Delftenaren op die geen student zijn, maar bijvoorbeeld ondernemer of actief zijn in de horeca en het cultuurveld.