Lijst

STIP heeft weer een grote groep enthousiaste studenten klaar staan. De kandidaten kenmerken zich door hun maatschappelijke betrokkenheid, grote inzet en creativiteit. De lijst is lang, en bestaat ook uit lijstduwers. Zij dragen Delft een warm hart toe en vertrouwen daarvoor op de inzichten van STIP.

Blader vooral eens door alle namen heen!

stip-lijst2.jpg

   

1. Anne Viruly

Waarvoor kies jij 19 maart?

Door STIP te kiezen, kies je voor innovatie. Je kiest voor hardwerkende studenten die zich fulltime voor Delft willen inzetten. Wij zijn een partij met een vernieuwende blik op gemeentelijk beleid; een partij vol creatieve ideeën die de stad versterken. 

Ik ben sinds 2009 actief bij STIP, en ik ben nu bijna twee jaar raadslid. Ik heb een Bachelor Industrieel Ontwerpen van de TU Delft en ik studeer daarnaast Rechten aan de Universiteit Leiden. In de tijd die overblijft, ben ik lid van het DSC, woon ik in een meisjeshuis in de Binnenstad en speel ik cello in het studentenorkest D.S.M.G. “Apollo”.

Ik ben trots om lijsttrekker te zijn van deze ambitieuze partij. Stem STIP en ondersteun deze ambitie, op die manier kunnen wij ook de komende vier jaar zeggen: STIP regelt het.

2. Gennadij Kreukniet

In mijn eerste jaar in Delft leerde ik meteen STIP kennen: een partij met creatieve innovatieve ideeën. En ik leerde over geweldige initiatieven in Delft als Lijm & Cultuur, YES!Delft en Bacinol 2. Verder merkte ik dat vele van mijn studiegenoten geen woning konden vinden in Delft, en het wonen op kamers zie ik als integraal deel van iemands studententijd. STIP is op dit gebied zeer actief en ook ik wilde me daarvoor inzetten. Ik ben al bijna een jaar raadslid voor STIP en voor Delft; dat zet ik graag door.

3. Bert Vogel

In Amersfoort geboren en getogen en in 2009 naar Delft gekomen. Hier ben ik gaan studeren en heb ik deze mooie stad leren kennen. Voor mij is Delft een stad van veel mogelijkheden; studeren, wonen, werken. In Delft kan dat.

Aan de TU studeer ik werktuigbouwkunde: mechanische problemen analyseren en oplossen door slimme machines te ontwerpen. Deze manier van werken gebruik ik ook in de politiek. Eerst analyseren, dan oplossen.

Ik woon aan de Buitenwatersloot met medestudenten in een klein huisje waar we ons Delftse thuis hebben. Gezamenlijk koken we, studeren we en doen we leuke dingen. Aan de Buitenwatersloot is het heerlijk wonen met de binnenstad op loopafstand en altijd mensen in de straat.

Met STIP werk ik aan een beter Delft. Delft moet voorop lopen in innovatieve, creatieve ideeën. Ook op gemeentebeleid. Hier moderne oplossingen gebruiken waar door mensen die weten waar ze het over hebben, biedt de mogelijkheid Delft een voorbeeld voor andere steden te maken.

4. Lisa ten Brug

Hoi, ik ben Lisa, en 5 jaar geleden kwam ik in Delft wonen
om hier Bouwkunde te studeren. Al snel kwam ik er achter dat je in Delft, naast studeren, veel andere dingen kan doen. Ik heb een mooie tijd gehad bij Sint Jansbrug en ben actief bij Studenten Jazz Vereniging Groover. Muziek is een grote hobby van me, ik speel cello en zing bij het close harmony kwartet Lovers' Lane.

In Delft komt voor mij alles bij elkaar. En dat is voor vele jonge mensen zo. Zo houden ze de stad levendig, en dat vind ik mooi. STIP zorgt ervoor dat die mensen ook mee kunnen beslissen over de toekomst van de stad. Zo blijft de stad jong en wordt benut wat we in huis hebben. Ik ben trots op deze positie van STIP en kan niet wachten om me hiervoor in te zetten!

5. Annelieke Brouwer

Ik ben derdejaars student, lid van het DSC en ik studeer Maritieme Techniek. Na vorig jaar een commissie bij YES!Delft te hebben gedaan kwam ik in aanraking met de drijvende kracht hierachter: de technische studenten in de gemeenteraad.  Hier wilde ik meer van weten!

Het politieke toneel is me niet vreemd door allerlei projecten op de middelbare school en ik geef dit jaar leiding aan de Delftse Studenten Debating Club, dus ik laat me niet makkelijk overhalen door leuke verkooppraatjes. De frisse en vooral innovatieve blik op gemeentelijk beleid en de kenniseconomie in Delft sprak me erg aan.

Ik kijk er dan ook absoluut naar uit om me de komende vier jaar in te zetten voor STIP en een levendig en op technologisch gebied grensverleggend Delft!

Als ik je nog een (S)TIP mee mag geven: vergeet 19 maart niet te stemmen!

6. Odilia Schölvinck

Ik ben Odilia, ik studeer Civiele Techniek aan de TU Delft en ben lid van Sint Jansbrug. Delft vind ik een stad om vooral heel actief in te zijn. Zelf heb ik bijvoorbeeld de zeezeilreis van Jansbrug georganiseerd. Op het moment doe ik een minor International Relations in Politics in Leuven. Zodra ik terug kom begint een fantastische tijd; de campagne van STIP! Stem 19 maart STIP voor een moderne en levendige stad.

7. Robbert de Keijzer

Ik ben Robbert de Keijzer, derdejaars student LR en DSB'er. Dit jaar wil ik me actief inzetten voor STIP omdat het belangrijk is dat de stem van de Delftse student wordt gehoord in de gemeenteraad. Wat STIP al heeft bereikt in haar twintigjarig bestaan is uniek in Nederland, en we zijn nog lang niet klaar. Ook de komende jaren zal STIP jullie steun nodig hebben om van Delft een stad te maken waar iedereen zich thuis voelt.

8. Pim de Haas

Als student bouwkunde kijk je constant naar de hele wereld om je heen. Je ziet prachtige dingen, maar ook kansen voor verbetering. Die open blik naar de wereld en de toekomst gun ik Delft ook. Persoonlijk zie ik in Delft veel kansen op het gebied van groen in de stad, cultuur en kennis.

Ik zie graag dat het groen in de stad meer is dan een grasveld, maar een innovatief en spannende plek wordt. De rijke Delftse historie van het Prinsenhof, Vermeer en het Delfts blauw zijn handelsmerken die we nog veel verder kunnen uitbuiten, door het te verbinden met hedendaagse cultuur. Op het gebied van kennis is Delft al een heel eind. Om echter een Silicon Valley te worden moeten initiatieven als YESDelft! en de banden met de TU verder worden versterkt.

Ik zet me in voor een mooie en levendige stad, die niet bang is voor de toekomst maar die altijd een stap voor is.

9. Elysa Hofstra

Mijn naam is Elysa Hofstra en ik ben sinds september
campagneleider van het STIP- bestuur en stel mij verkiesbaar voor de komende periode. In 2009, mijn eerste jaar als student, ben ik lid geworden van het DSC. In korte tijd heb ik een grote vriendenkring kunnen opbouwen en voelde ik mij snel thuis in Delft. Op dit moment ben ik alweer vijfde jaars student en heb ik een aantal commissies gedaan bij het DSC, met als hoogtepunt het organiseren van het Concours Hippique tijdens het 33ste lustrum.

Het afgelopen jaar besloot ik me verder te willen ontwikkelen, en koos ik voor STIP. STIP gaat dit jaar een fantastische tijd tegemoet, aangezien er in maart gemeenteraadsverkiezingen zijn. STIP betekent voor mij een platform waarbij we nadenken over onze directe omgeving en keuzes maken voor de toekomst. Die bruisende, culturele en innovatieve stad; daar wil je in wonen.

10. Michelle Corten

Als eerstejaars kwam ik Delft binnen, met een toen al gammele fiets. Ook al was ik weleens in Delft geweest, toch kon ik de faculteit Industrieel Ontwerpen niet vinden. Met grote ogen fietste ik door de mooie kleine straatjes van Delft. De OWee leidde mij naar Virgiel; een vereniging waar ik me nog steeds een beetje eerstejaars voel, maar ik inmiddels toch echt al ouder word.

In Delft heb ik alles geleerd over aanpakken. Daar zijn Delftse studenten goed in; dingen maken en regelen. Nu heb ik net een half jaar stage gelopen bij het Erasmus Centre for Entrepreneurship, waar ik ondernemerschap met techniek gecombineerd zag worden.

Bij STIP zijn we allemaal studenten en willen we van alles iets weten. Wij kunnen er daarnaast voor zorgen dat er echt iets gebeurt. We willen graag dat in Delft iedereen zelf initiatieven oppakt en onderneemt. En dat daar altijd ruimte voor is.

11. Bas Vollebregt

In 2009 koos ik voor de studie Technische Bestuurskunde aan de TUDelft, kwam ik in Delft wonen en werd ik lid van Virgiel. Het afgelopen jaar heb ik de studentenvakbond VSSD geleid. Als voorzitter was ik verantwoordelijk voor de media-aandacht rondom bijvoorbeeld het TE KOOP aanbieden van de TU Delft om aandacht te vragen voor de positie van Delftse techniekstudenten in een leenstelsel. Ik was veel bezig met landelijke politiek, schreef op het ministerie van EZ mee aan het techniekpact, en had vaak contact met STIP.

Na de chaos in Den Haag was het vaak een verademing om te horen hoe STIP bezig was in Delft. Niet alleen door de grote inhoudelijke kennis die raadsleden over ieder onderwerp hadden, maar ook door de concrete resultaten. In 2013 ben ik na mijn bestuursjaar daarom gelijk actief geworden voor STIP. In mijn ogen maakt haar unieke positie STIP zeer waardevol voor Delft.

12. Falco Bentvelsen

Ik ben Falco Bentvelsen. In 1993 kwam ik in Rotterdam ter
wereld. Het grootste deel van mijn jeugd heb ik daarna in Zeeland doorgebracht, waarna ik in 2011 weer terug mocht naar mijn roots in het mooie Delft. Toen begon ik namelijk aan de studie Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU. Ik ben lid bij het DSC, hockey, snowboard en ben altijd in voor avontuur.

Met STIP zie ik een innovatief en cultureel Delft in de nabije toekomst. De historie en het karakter van Delft moeten hand in hand gaan met innovatie en techniek. Heb jij nu zelf een goed idee voor Delft? Neem dan contact met ons op; we staan altijd open voor suggesties!

13. Bibianne van der Maesen

Mijn naam is Bibianne van der Maesen en ben in 2012 naar Delft gekomen om Civiele Techniek te studeren.Ik ben geboren in 1992 in Eindhoven. Hierna heb ik 6 jaar in de V.S. en 2 jaar in Zwitserland gewoond voor dat ik terugkeerde naar Nederland in 2006.

Vanaf jongs af aan heb ik verschillende culturen meegemaakt en hier heb ik veel van geleerd. Momenteel zit ik in mijn tweede studiejaar en ben lid bij D.S.R.V Laga. Daarnaast hockey ik bij Hudito.

STIP kwam vorig jaar december op mijn pad en na een introductiegesprekje wist ik meteen dat ik me wilde inzetten voor Delft. Hoe wil ik dat gaan doen? Door met elkaar in gesprek te gaan en zo nieuwe creatieve en innovatieve ideeën te creëren. Vervolgens deze ideeën tot een realistisch plan maken en hopelijk werkelijkheid te maken.

14. Suzanne Janssen

Hallo! Ik ben Suzanne Janssen en derdejaars student Elektrotechniek. Exacte vakken spraken me al aan, de meeloop-dag op de faculteit EWI heeft me overtuigd.

Ik ben in Delft meteen lid geworden bij de roeivereniging Proteus-Eretes. Het leek me handig om niet zo’n hoge drempel te hebben om te sporten naast m’n studie. Ik heb eerst een boot vol heren gestuurd, waarna ik zelf ook vijf keer per week ben gaan roeien.

In mijn derde jaar heb ik het over een hele andere boeg gegooid en ben ik bestuur gaan doen van ORAS, een partij in de studentenraad. Hier heb ik gezien hoe gaaf het is om mee te denken over de TU Delft, om bijvoorbeeld de voorzieningen voor studenten zo goed mogelijk te maken.

Toen ik STIP leerde kennen kwam ik erachter dat studenten ook invloed op de gemeente hebben. Zo sta je niet alleen klaar voor de Delftse student, maar voor alle Delftenaren.

15. Matthias Floor

Ik ben Matthias, 20 jaar oud. In 2011 kwam ik vanuit het Gelderse Ede naar Delft om Technische Bestuurskunde te gaan studeren, wat ik nog steeds vol enthousiasme doe. Mijn vrije tijd besteed ik door actief te zijn bij C.S.R., te wielrennen en regelmatig een klassiek concert te bezoeken. Toen ik naar Delft kwam ben ik gelijk op kamers gegaan, en wel in Delft-Noord. Nu ik daar een aantal jaren woon, ben ik erachter gekomen dat Delft ontzettend mooi en veelzijdig is. Ik ben actief geworden bij STIP om zo een bijdrage te kunnen leveren aan zowel de stad als ook de maatschappij. Samen kunnen we Delft nog aantrekkelijker maken, en dat is waar ik me graag voor inzet!

16. Robin Govers

Even voorstellen: Robin Govers, 20 jaar en van origine Amsterdamse. In 2012 deed ik aldaar eindexamen, waarna ik een jaar heb gereisd door de VS en Azië met als hoogtepunt 4 maanden vrijwilligerswerk op een school voor weeskinderen in Cambodja. Aansluitend liep ik drie maanden stage in Rotterdam bij HAL Investments. Daar kwam ik tot het inzicht dat ik tot de Delftse studenten moest gaan behoren.

Mijn studie Technische Natuurkunde leert me analytisch en theoretisch denken. Maar laten we de dagelijkse praktijk en maatschappij niet vergeten tussen al die briljante theoriën!

Precies dat trekt me zo aan in STIP. Dat ik mee kan denken over wat er speelt in Delft; daarom ga ik met volle teugen voor STIP aan de slag.

Voor wie meer wil weten, ontmoet me in de stad. Het spreekt voor zich dat ik me ook onder heb gedompeld in het Delftse studentenleven, Virgiel en een onzettend leuk studentenhuis. Tot binnenkort dus!

17. Erika van der Linden

Student, 18 jaar, ambitieus, Virgiel-lid, Technisch Bestuurskundige, maatschappelijk geïnteresseerde, actief Delftenaar, hopend wereldverbeteraar, zocht jonge, innovatieve partij.

STIP regelt het.

18. Dorris Derksen

Debatteren heb ik op mijn middelbare school in Groningen veelvuldig
gedaan. In Delft is dit er echter minder van gekomen. Ik ben bouwkunde gaan studeren, en ben dit jaar ben ik met mijn master begonnen. Ik hockey in een gezellig fanatiek team bij Scoop, de studentenhockeyvereniging, waar ik ook verschillende commissies heb gedaan. Toen ik afgelopen zomer weer met debatteren in aanraking kwam, is het vuur weer gaan branden. STIP was dan ook een logische vervolgstap. Debatten over belangrijke onderwerpen die bepalen hoe de stad eruit komt te zien, dat is wat mij in STIP aanspreekt.

Als bouwko houd ik erg van onze mooie oude gebouwen, zij zijn de trots van de stad. De stad wordt echter gevormd door de mensen die er wonen, die er leven, die er plezier maken. Zij moeten allemaal kunnen genieten van deze mooie stad en zich er thuis kunnen voelen.

Precies daaraan wil ik met STIP, al debatterend, bijdragen.

19. Victor Mensink

Ik ben vier jaar geleden begonnen aan Lucht- en
Ruimtevaarttechniek en woon ook al even lang in Delft. Ik probeer het maximale uit mijn studententijd te halen en heb dus ook een actief studentenleven. Als bestuur van studentenvoetbalvereniging Taurus kom ik met enige regelmaat op de sportvelden en als lid van Virgiel pak ik ook vaak nog een borrel mee.

Nieuwe uitdagingen ga ik graag aan en mijn volgende is gekomen in de vorm van STIP. In Delft heb ik veel zien veranderen en ik accepteerde dat als iets wat ver van mij af stond. Dat STIP daar veel invloed op uit kan oefenen, en dat je daar zelf ook een daal van uit kan maken was voor mij tot voor kort ook relatief onbekend. Met een frisse blik op de politiek wil ik mij inzetten voor Delft als een levendige en duurzame stad.

20. Tim Visser

Mijn naam is Tim Visser en ik ben sinds twee jaar woonachtig
in onze prachtstad Delft. Na in 2012 een jaar aan de TU gestudeerd te hebben ben ik overgestapt naar het HBO, Technische Informatica. Uiteraard ben ik in Delft gebleven. Ik ben lid van de DSB, waar ik met plezier avonden doorbreng.

Ik help graag actief mee aan een levendig Delft. Met bereikbaarheid, duurzaamheid en technologie kan Delft haar kenniseconomie de komende jaren weer flink doen groeien. STIP zorgt daarnaast dat studenten gehoord worden.

Er ligt in mijn ogen een grote uitdaging op het gebied van verder versterken van de samenwerking tussen het bedrijfsleven, de TU en de hogescholen in Delft. Op die manier krijgen jonge ondernemers nog meer ruimte om een snel groeiend bedrijf op te zetten. Ik ga mij de komende jaren inzetten voor een meer met de maatschappij geïntegreerd HBO in Delft.

21. Pim van der Wal

Mijn naam is Pim van der Wal en in 2010 is Delft mijn thuisstad geworden. Een stad die ik, vooral in het begin, uit de ogen van een student heb beleefd en ervaren maar waarover ik steeds meer leer kennen. Delft is altijd in verandering, qua bouwprojecten, maar ook qua mensen. Om Nieuw Delft en Technopolis te realiseren ondervindt de gehele stad een transformatie, die uiteindelijk ruimte gaat bieden aan nieuwe mensen om te wonen en aan ondernemingen om hier te starten.

Ik studeer Technische Bestuurskunde en zo is mijn interesse ontstaan voor besluitvorming, (gemeente)politiek en natuurlijk STIP. Wat ik belangrijk vind, is dat er technische Delftse studenten op een nuttige en verstandige manier kunnen bijdragen aan de veranderingen die nu en in de toekomst gaan plaatsvinden in Delft.

22. Elwin van Beurden

Ik zie Delft als een bruisende stad met een universiteit die zich bij de top van de wereld kan rekenen. Een warme stad met enorm veel mogelijkheden voor iedereen. Innovatie, kennis en ondernemerschap zijn de pilaren waarop de Nederlandse economie draait en de Delftse student bezit al deze eigenschappen. Ik vind het heel belangrijk dat dit niet alleen voor mij maar ook voor de komende generatie studenten ook zo vanzelfsprekend is. Toen ik STIP leerde kennen was ik gelijk verkocht. Een partij die niet blind volgens een ideologie handelt, maar kijkt wat de beste oplossing is voor Delft.

23. Berend van der Mersch

Ik ben Berend, en ik ben in 2013 naar Delft gekomen om Life Science and Technology te studeren. Ik kon kiezen tussen Leiden of Delft, maar koos natuurlijk voor Delft omdat het een veel mooiere stad is waar geweldige dingen gebeuren. 18 jaar jong, net begonnen aan een nieuw hoofdstuk van mijn leven, kijk ik erg uit naar de komende jaren.

Op de middelbare school ontstond een liefde voor discussiëren waar menig persoon om mij heen wel ervaring mee heeft. Naar mijn idee is het niet nuttig om stil te zitten als je de kans hebt om iets moois te doen. Debatteren is iets wat ik graag doe, moge het in de toekomst op het stadhuis, of met een drankje in mijn hand op Virgiel, waar ik in september dit jaar lid ben geworden. Ik hoop dat ik de komende vier jaar de kans krijg om namens STIP veel in Delft te mogen regelen.

24. Twan de Nijs

Mijn naam is Twan de Nijs en ik studeer sinds september 2013
Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. Ik ben geboren in Den Haag, opgegroeid in Oegstgeest en ik heb de laatste 3 jaar van mijn middelbare school afgemaakt in Parijs. Delft was hierna perfect voor het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Ik woon nu in een studentenhuis in de Westerstraat, tennis ik elke woensdag en ik ben lid geworden bij Virgiel, waar ik ook deelneem aan het debatgezelschap.

Ik maakte kennis met STIP tijdens de Ontvangstweek (OWee) van de TU Delft. In de maanden erna leerde ik de partij kennen als een partij frisse, analytische kijk op Delft. Wat mij aantrok was de focus op innovatie, duurzaamheid en kenniseconomie, waarbij samenwerking in de stad centraal staat. Ik hoop hier de aankomende jaren aan mee te kunnen werken door me in te zetten voor STIP en vooral Delft.

25. Sybren van der Velde

Mijn naam is Sybren van der Velde, ik ben 20 jaar en woon sinds 2013 in Delft. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje in het zuidoosten van Friesland. Na mijn middelbare school heb ik vijf maanden door Azië gereisd om erna te besluiten bouwkunde in Delft te gaan studeren.

Komend van het Friese platteland is Delft de stad van mijn dromen; hier liggen alle kansen om je te ontwikkelen. Zo ben ik lid geworden bij Sint Jansbrug.

Toen ik eenmaal in Delft woonde, raakte ik ook in gesprek met STIP, een groep studenten die niet alleen kansen grijpt maar ook nieuwe kansen creëert. STIP heeft de afgelopen periode veel bereikt, er zijn bijvoorbeeld 2300 nieuwe studentenwoningen bijgebouwd. Maar er is nog veel te doen. Ik ga mijn inzetten voor een innovatief Delft, waar de gemeente samen met al haar partners de kansen van een kennisstad vol gaat benutten.

26. Tom Baak

Ik ben Tom Baak. Ik ben geboren in Leidschendam en opgegroeid in Den Haag. Vanaf jongs af aan heb ik een voorliefde voor politiek. Ook heb ik vele jaren gehockeyd tot ik in Delft besloot om te gaan rugbyen.Toen ik twee jaar geleden begon met mijn studie werktuigbouwkunde aan de Haagse Hogeschool, startte daar ook mijn kennismaking met de stad Delft. Een stad met een lange geschiedenis, een unieke sfeer en vele mogelijkheden. Toen ik vorig jaar in aanraking kwam met het STIP leek het mij een geweldige manier om mijzelf te kunnen inzetten voor de stad Delft. Ik heb er zin in!

27. Evert Windels

Als student in Delft kom ik vaak in contact met het begrip: “Delft is kennis”. Zowel op de TU als in het culturele en sociale leven zorgt dit begrip, in mijn ogen, voor een vernieuwende en positieve invloed op een stad als Delft. STIP staat voor dit begrip en wil van Delft de kennisstad van Nederland maken. Daarnaast ondersteunt STIP ook de homo-emancipatie in Delft, wat belangrijk is en blijft opdat iedereen zich geaccepteerd kan voelen in onze samenleving. Dit is een kwestie waar ik persoonlijk belang aan hecht en wat op de dag van vandaag nog steeds controverse blijft opwekken, zowel nationaal als internationaal.

28. Peter Evers

Wat is Delft zonder YES!Delft? Een eigen onderneming is een enorm risico, waarbij iemand enorm veel passie moet tonen om het te laten werken. Het is geweldig dat studenten daarbij geholpen worden, dat STIP heeft bijgedragen aan de oprichting van YES!Delft en dat STIP zich nu inzet voor een doorgroeigebouw.

29. Hiske Braaksma

STIP is voor mij de politieke partij dóór studenten, vóór alle inwoners van Delft. Een frisse blik op de stad: van kenniseconomie en de woningmarkt tot omgang met de knusse binnenstad. Jonge politici vol creatieve ideeën die staan te springen om mee te denken over het geliefde Delft!

30. Allard de Stoppelaar

Maak je sterk voor Delft als verenigingsstad, stem STIP voor studenten en verenigingen.

31. Jan Keenan

Het Delftse studentenleven is uniek in Nederland. Ik ben trots op het Delftse studentenleven, en ben dankbaar voor al het werk dat STIP in de gemeenteraad heeft verzet, en zal verzetten om het Delftse studentenkarakter te behouden.

32. Thomas Horstink

Als student in Delft, en bewoner van deze schitterende stad, ben ik trots op wat STIP doet. Ik vind het belangrijk dat studenten en niet-studenten continu met elkaar in gesprek blijven over kwesties die in de stad spelen, om samen tot de beste oplossing te komen. Het feit dat studenten ook in de gemeenteraad worden vertegenwoordigd, draagt daar in grote mate aan bij.

33. Boy Bos

Als geboren en getogen Delftenaar weet ik wat er in de stad speelt. Mijn ervaringen, als bewoner en als student, en de verhalen van mijn familie en vrienden hier zijn een veelzijdige aanvulling op STIP en de gemeente Delft.

34. Thom Hubers

De Civitas Studiosorum Reformatorum is een bruisende, actieve, christelijke studentenvereniging in Delft, rijk aan tradities die zijn ontstaan in haar 50-jarig bestaan. Als voorzitter van deze vereniging ondersteun ik STIP om vanuit hun bijzondere positie Delft nog verder te versterken.

35. Michelle Poorte

Ik vind het belangrijk dat studenten zich thuisvoelen in Delft en zich kunnen ontwikkelen als volwaardige ingenieurs. Samen met STIP kunnen wij de goede voorwaarden scheppen om dit mogelijk te maken.

36. Jonathan van der Helm

Ik vind het net als STIP belangrijk dat studenten zich kunnen ontplooien naast hun studie in studentenverenigingen of als jonge ondernemer.

37. Thore Boerboom

In de actieve studentenstad Delft vind ik het belangrijk dat er een partij is die bestaat uit studenten en zich midden in het studentenleven bevindt. Hierdoor hebben zij optimaal inzicht in wat zich daar afspeelt.

38. Luuk Buijs

Vanuit mijn achtergrond in het roeien vind ik het belangrijk dat er in Delft voldoende ondersteuning is voor de sport. Ik heb er vertrouwen in dat ik in STIP een partij gevonden heb die de belangen van de sporter altijd in het oog houdt en bovendien de jonge Delftenaar goed zal vertegenwoordigen.

39. Sebastiaan van Didden

Als voorzitter van Proteus-Eretes zie ik van dichtbij hoe STIP zich voor sporten inzet. STIP staat in voor de roeier: van het hoog genoeg maken van bruggen tot de veiligheid op het water. Ook in de toekomst zie ik dit graag vertegenwoordigd in de gemeenteraad door onze studenten.

40. Luuk Mulder

Mijn ideaal is een goed geoliede studentenstad waar ruimte is voor de student om zich te verdiepen in alle verschillende lagen van zijn of haar studententijd.

41. Bjorn van der Laan

Delft is een kennisstad. Als directeur van StuD Studentenuitzendbureau verbind ik de Delftse kenniswerkers en studenten met de ondernemers in de regio. Het samenbrengen van vraag en aanbod stimuleert onze Delftse economie. In mijn contact met deze ondernemers merk ik hoe waardevol de kennis en creativiteit van deze jonge Delftenaren zijn.

42. Sjoerd de Groot

In Delft kun je je ambities waarmaken. Dat doe ik via mijn studie aan de TU, maar ook in de roeiboot door met de Holland 8 te trainen voor de Olympische Spelen. STIP heeft de ambitie om Delft beter te maken, en daarom steun ik STIP.

43. Leslie Nooteboom

STIP: omdat Delft de stad moet blijven waar de mooiste innovaties worden ontwikkeld. Die innovaties heb ik van dichtbij meegemaakt als coureur van de Nuna 7. STIP: omdat je voor een gezellige avond de stad in moet kunnen gaan. STIP: omdat ze duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

44. Freek Zonderland

Als filmmaker en fotograaf zie ik in Delft een prachtig verhaal van jonge mensen die zich hard maken voor de stad. STIP; om van Delft een culturele stad te maken waar mensen graag wonen of komen bezoeken.

45. Berend Jan Berends

Delftse creatieve starters dragen bij aan Delft als stad voor ondernemers. Ze zijn toekomstige banenmotoren van de stad. Als er voldoende ruimte is voor creatieve start-ups zal dat bijdragen aan het vestigingsklimaat van grote bedrijven.

46. Job Nijs

Als oud-directeur van incubator YES!Delft en ondernemer in Delft weet ik dat Delft een echte stad van innovatie is. We hebben de beste hightech incubator van Europa. Daar plukt de hele Delftse economie de vruchten van. Delft moet blijven investeren in ruimte voor innovatieve ondernemers.

47. Anny Oving

TROTS!!!! 

Delft is een levendige stad met veel creatieve jonge mensen! Het is een uitdaging om Delftenaren te laten geloven en zien dat studenten verbonden en verweven zijn met de Delftse cultuur en dat de studenten TROTS zijn om zich Delftenaar te voelen en zijn!!!

48. Joost Verhoeff

Delft is een aantrekkelijke stad met mooie horeca en leuke winkels. Als horeca-ondernemer en binnenstadbewoner vind ik het belangrijk dat er geleefd kan worden in Delft en dat we beseffen dat de binnenstad van iedereen is. Dat betekent een tolerante houding voor creatieve initiatieven.

49. Lian Merkx

STIP-wethouder 2006-2010.

Een bruisende cultuur maakt de stad aantrekkelijker. Daarbij hoort een gezellige binnenstad en ook een plek voor grotere evenementen zoals die op Lijm&Cultuur.

50. Pieter Guldemond

STIP-wethouder 2010-2014.

STIP heeft de verkiezingsbelofte van 4 jaar geleden waargemaakt: een groeiende Delftse kenniseconomie, 2300 extra studentenhuizen en meer ruimte voor ondernemers. Ook de komende 4 jaar zet STIP zich voor de volle 100% in voor een jonge kijk op een oude stad.