YES!Delft Labs feestelijk geopend

YES!Delft Labs is op 8 september geopend. Hier krijgen startende technologische bedrijven de ruimte om te groeien en kunnen bedrijven die laboratoriumruimte nodig hebben zich vestigen.

YES!Delft Labs feestelijk geopend

Het succes van het YES!Delft concept was reden om de incubator uit te breiden met een tweede pand. Er is ruimte voor kantoren en laboratoria voor innovatieve startups en groeiende bedrijven. Met deze ruimte kunnen startende technologische bedrijven in Delft doorgroeien. Voor de gemeente is dit positief omdat er hierdoor nog meer werkgelegenheid wordt gecreëerd. Bij de officiële opening was ook al 70% van de laboratoriumruimte verhuurd!

Flexibel groeien

De combinatie van laboratoria en kantoren zorgt ervoor dat bedrijven onderzoek, ontwerp en productie onder één dak kunnen combineren. Hiermee wordt het makkelijker voor startups in de biotechnologie om zich in Delft te vestigen. Daarnaast kunnen bedrijven ook makkelijk groeien door de flexibele inrichting. Het gebouw is gekoppeld aan het bestaande YES!Delft gebouw waardoor faciliteiten gedeeld worden en creatieve ideeën uitgewisseld kunnen worden. De officiële opening van het tweede YES! gebouw betekent een grote stap voor de Delftse economie. De volgende stap die gezet moet worden is het bouwen van een doorgroeigebouw met ook werkplaatsruimte. Met zo'n doorgroeigebouw wordt een goede connectie gelegd tussen de kennis- en de maakindustrie.

Regionale samenwerking voor banen

Het gebouw is gerealiseerd door samenwerking tussen een aantal partners die het belang van een sterke regionale economie zien. STIP is voorstander van samenwerking tussen belangrijke partners van de gemeente, de TU Delft, de provincie en de Europese Unie. STIP vindt het belangrijk dat Delft met het economisch beleid inzet op de kansen die de stad dankzij haar unieke profiel heeft, dat is dé manier om op alle niveaus banen te creëren in Delft.

YES!_Labs_gebouw.png

Door: Falco Bentvelsen

Beeldmateriaal van Leon van Woerkom | cepezed