STIP presenteert verkiezingsprogramma en lijst

Sinds 1993 zorgt STIP al voor nieuwe energie in de gemeenteraad. Daarom hebben we weer een hoop frisse plannen, die gebundeld zijn in het verkiezingsprogramma. Speerpunten uit het programma zijn duurzaamheid, het gebruik van Delftse kennis, een bruisende stad, goede zorg en het worden van dé fietsstad van Nederland.

Verkiezingsprogramma

STIP wil inzetten op de technologische verduurzaming van Delft, we hebben namelijk alles in huis om kartrekker op het gebied van duurzaamheid te worden. De huidige klimaatdoelen zijn volgens STIP niet ambitieus genoeg voor de stad van innovatie en technologie. Bijvoorbeeld door het inzetten van geen fossiele brandstoffen te gebruiken, het aansluiten van gebouwen op een smart grid en het verminderen van de regeldruk voor duurzame maatregelen. In Delft vinden we het uit voor de rest van de wereld.

Daarnaast wil STIP blijven inzetten op het verlevendigen van de stad door meer evenementen naar Delft te halen. Dat Delft steeds levendiger wordt heeft er de afgelopen jaren aan meegewerkt dat Delft is benoemd tot 4e beste binnenstad van Nederland. Deze lijn wil STIP voortzetten.

De economie van Delft hoort momenteel bij de hardst groeiende van Nederland. Daarom wil STIP doorgaan met het huidige beleid om technische bedrijven naar Delft te halen. Er is een recordaantal bedrijven gestart in YES!Delft, nu moet de gemeente er nog voor zorgen dat deze bedrijven zich ook in Delft kunnen vestigen en door kunnen groeien. Ook willen we de kennis uit Delft meer gaan gebruiken in de stad, bijvoorbeeld in de zorg door uitvindingen uit Delft, zoals een exoskelet, in Delft te testen.

Wil je weten wat STIP nog meer wil voor Delft, lees dan ons volledige verkiezingsprogramma.

Kandidatenlijst

Naast het verkiezingsprogramma zijn ook de kandidaten gepresenteerd die met nieuwe energie de gemeenteraad in willen. Kandidaten die zich kenmerken door hun maatschappelijke betrokkenheid, grote inzet en creativiteit.

In totaal staan er 50 mensen op de lijst. Naast de kandidaten die staan te springen om de gemeenteraad te betreden staan er ook een aantal lijstduwers op de lijst. Zij vertegenwoordigen de creatieve, ondernemende en levendige stad waar STIP van droomt. Het gros van de kandidaten is student, maar er staan ook een aantal niet-studenten op de lijst. Sanne Barkhuysen is actief in de culturele sector en daarnaast coördinator van YouthBank. Raymond van Uffelen is een bekende Delftse ondernemer en daarnaast één van de initiatiefnemers van Blue Sunday. Gaby Prada Campo is bekend uit de Delftse horeca en de lijst wordt afgemaakt met de huidig STIP wethouder Ferrie Förster.

 1. Michelle Corten
 2. Sybren van der Velde
 3. Matthias Floor
 4. Twan de Nijs
 5. Kim Bosch
 6. Marnix Weiler
 7. Britt Mantingh
 8. Jefta Harwig
 9. Reinier de Bruin
 10. Sabine van Mierlo
 11. Matthijs Gouwerok
 12. Evelien Talsma
 13. Marcel Harinck
 14. Zino Kramer
 15. Jip Rietveld
 16. Ida de Boer
 17. Jorrit van Reeuwijk
 18. Simon Engbers
 19. Tim Vroomans
 20. Bertie Rietema
 21. Rick van den Brink
 22. Flip Jansen
 23. Daylam Dag
 24. Jip Enthoven
 25. Bas Rooijakkers
 26. Wouter Seerden
 27. Kim Regnery
 28. Delano Flipse
 29. Marnix Paul
 30. Thierry Cüppers
 31. Sharisma Goeptar
 32. Jules de Backer
 33. Tim Kaasjager
 34. Aparna Chowdhury
 35. Emilie Wesseling
 36. Thomas Gertsen
 37. Casper Donkervoort
 38. Jan van der Steen
 39. Otto Krans
 40. Tijn Bartelings
 41. Lotte Savelberg
 42. Ingo Nettersheim
 43. Wessel Groenewegen
 44. Keije van Dijk
 45. Lisanne Rooij
 46. Marie Sam Rutten
 47. Sanne Barkhuysen
 48. Raymond van Uffelen
 49. Gaby Prada Campo
 50. Ferrie Förster