Michelle Corten

Michelle Corten was lijsttrekker voor STIP voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Op dit moment ben ik master student Werktuigbouwkunde, met een bachelor Industrieel Ontwerpen op zak. Van origine kom ik uit Rijswijk, niet heel avontuurlijk dus zo'n verhuizing naar Delft. Wel echt de allerbeste beslissing die ik ooit had kunnen nemen. Als student binnen komen is bijna magisch. Delft is een grote stad, die klein voelt. Een hele fijne stad om te wonen, waar altijd iets te doen is, alles dichtbij is en waar iedereen zich thuis voelt.

Als ontwerper wil ik altijd een stukje verder denken. Waarom gebruiken mensen een product, waarom vinden ze iets mooi? Dit is zo ontzettend goed toe te passen op een stad als Delft. Want wat is er nodig in een stad die naast een historische binnenstad ook een internationale Universiteit bezit. Een stad met duizenden studenten, een stad waar elke dag honderden toeristen bezoeken, een stad met internationale bewoners, minder vrouwen dan mannen, ondernemers, techneuten, creatieveling, enz. Een stad wordt gebruikt, er wordt in gewoond, maar vooral in geleefd.

Om echt het onderste uit de kan te halen, zet ik me graag in voor een grootser Delft. Zonder dat we onze Delftse identiteit verliezen. Het zit hier vol ondernemende, creatieve mensen die ik graag de ruimte geef om precies te doen waar we goed in zijn. Met Delft als proeftuin voor nieuwe experimenten, zoals de vrije regels zone bij The Green Village, zet onze stad zich bovendien in voor een duurzamer Nederland. Met innovatieve slimme ideeën voor de stad, Delft een stukje beter maken dat is waar STIP voor staat. Met volle zin zet ik me aankomende jaren in voor een stad die verandert en groeit, maar de Delftse kleinschaligheid weet te behouden.