Nieuwe STIP raads- en commissieleden

In de raadsvergadering van donderdag 1 december is de STIP fractie van samenstelling gewisseld. Twan de Nijs en Sybren van der Velde zijn onze nieuwe commissieleden. Matthias Floor en Michelle Corten hebben hun positie als commissielid verruild voor het raadslidmaatschap.

Nieuwe STIP raads- en commissieleden

Met deze wisseling hebben we ook afscheid genomen van onze raadsledenVictor Mensink en Dorris Derksen. Zij geven na bijna drie jaar in de fractie het stokje door. In dit stukje stellen onze nieuwe commissieleden zich voor.

Twan de Nijs

STIP_final (16)_2.jpg

Ik ben Twan de Nijs en sinds 2013 woon en studeer ik in Delft. Ik studeer werktuigbouwkunde, ben lid bij Virgiel en zet me in voor IAESTE. Bij aankomst in Delft kwam ik al snel in aanraking met STIP, waarna ik de lokale politiek nauw gevolgd heb.

In plaats van het alleen te volgen, heb ik nu ook de kans gekregen om in de lokale politiek deel te nemen. Hierbij hoop ik een verschil te kunnen maken voor mensen in Delft die hier al wonen en die hier willen komen wonen. Er ontstaan steeds meer verbindingen tussen initiatieven en organisaties in de stad, zoals tussen de TU Delft en de gemeente en tussen vrijwilligers en culturele instanties. Hiervoor en voor andere nieuwe ondernemingen moet genoeg ruimte geboden worden.

Tijdens mijn tijd bij STIP wil ik me graag inzetten voor de mogelijkheden die deze verbindingen bieden en daarmee de stad nog een klein beetje mooier te maken.

Sybren van der Velde

STIP_final (12)_1.jpg

Ik ben Sybren van der Velde, in 2013 ben ik naar Delft gekomen om hier Bouwkunde te studeren. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje in het zuidoosten van Friesland. Na mijn middelbare school heb ik als tussenjaar vijf maanden door Azië gereisd. Eenmaal in Delft aangekomen ben ik lid geworden bij studentenvereniging Sint Jansbrug.

Ik wil me graag maatschappelijk inzetten en op deze manier kan ik daadwerkelijk iets bijdragen aan Delft. Naarmate ik langer in Delft woon ben ik onze stad steeds mooier gaan vinden. Ik bewonder nog regelmatig de mooie gebouwen in het monumentale centrum of de innovaties die worden gedaan door de TU en ander kennisinstellingen.

Door mijn studie bouwkunde heb ik natuurlijk een interesse voor de gebouwen en openbare ruimte van Delft. Maar juist de mensen die er rondlopen maken de stad. In Delft zijn er zoveel mooie initiatieven die de stad levendig maken. Ik wil me inzetten voor deze initiatieven, zodat de stad ook echt gaat leven. Om Delft tot een stad te maken waar alle inwoners zich thuis kunnen voelen.