STIP wil geen onnodige regels voor terrassen

Tijdens de commissievergadering van 16 november hebben 13 horecaondernemers hun bezorgdheid geuit over het voorgestelde beleid voor terrassen en terrasboten. De aangescherpte regels baren hen zorgen over de toekomst van hun cafés en restaurants. STIP vindt deze regels voor terrassen onnodig. Lees verder voor meer informatie.

signal-2023-11-24-132238

Minder onzinnige regels

Het voorgestelde beleid voegt extra regels toe voor het kunnen hebben van een terras of terrasboot. Deze regels leggen onder andere beperkingen op aan de grootte van plantenbakken, beperken de kleuren van parasols en verbieden windschermen op nieuwe locaties. Deze regels zijn overbodig, er zijn geen problemen ze we hiermee zouden oplossen. We zijn van mening dat het niet aan de gemeente is om alle terrassen op de Beestenmarkt, Markt en Doelenplein in een uniforme stijl te dwingen. Liever ziet STIP de vrijheid voor horecaondernemers om zelf te bepalen hoe zij hun terrassen inrichten.

Bezorgdheid voor ingrijpende gevolgen

Het voorstel heeft bij horecaondernemers veel bezorgdheid en vragen opgeroepen. De impact van de nieuwe regels kan groot zijn voor sommige ondernemers. Tijdens de afgelopen vergadering hebben 13 ondernemers hun zorgen geuit en elk hun eigen verhaal verteld. Zo maakt Gino van Hanswijk, eigenaar van cocktailbar Luna, zich zorgen over het aantal bezoekers dat zijn zaak zal ontvangen als de windschermen moeten worden verwijderd. Jon Cornelese van KHN Delft en eigenaar van onder andere de Oude Jan betwijfelt of de overgangsperiode van 6 maanden om aan de nieuwe regels te voldoen haalbaar is. Bovendien voelen meerdere ondernemers zich buiten spel gezet omdat hun eerdere input niet voldoende is meegenomen in het opstellen van het document. STIP maakt zich zorgen om deze ingrijpende gevolgen en heeft gepleit voor heroverweging van de overbodige regels.

We zijn dan ook verheugd dat de burgemeester opnieuw in gesprek gaat met de horecaondernemers. Op die manier kan er gewerkt worden aan een nieuw terrassen- en terrasbotenbeleid dat brede steun krijgt in heel Delft. Uiteraard zal STIP ook bij het nieuwe beleid scherp kijken dat ondernemers Delft blijvend kunnen laten bruisen!

Heb je vragen over terrassen of terrasboten? Of loop je ergens tegen aan of heb je toffe ideeën? Neem contact op met Anne