STIP laat van zich horen!

De laatste verkiezingen zijn inmiddels 2 jaar geleden, de hoogste tijd dus om te laten zien wat STIP de afgelopen jaren allemaal voor de stad en zijn inwoners betekent heeft. Van 11 tot 16 juni is STIP de stad in gegaan, waarbij elke dag in het teken van één van onze speerpunten. Hieronder kun je teruglezen wat STIP allemaal ondernomen heeft.

header

Mobiliteitsbordjes

Met het mobiliteitsplan in het vooruitzicht was het thema van dag 1 mobiliteit. Delft is een echte fietsstad en STIP vind het belangrijk dat de stad zo goed mogelijk voor de fietser is ingericht. Een aantal knelpunten zijn deze dag onder de aandacht gebracht, omdat STIP denkt dat er op veel plekken in Delft nog verbetering mogelijk is. Het is daarbij essentieel om ook de mening van de bewoners inzichtelijk te maken. Daarom vroegen we met deze bordjes op verschilende locaties om de mening van voorbijgangers.

Inzamelingsactie Voedselbank

Op vrijdag heeft STIP bij supermarkten in Delft gestaan om eten in te zamelen voor de voedselbank. Vanwege de coronacrisis heeft een grotere groep mensen het wat minder breed. Vandaar dat STIP de voedselbank in Delft heeft voorzien van een grote stapel dozen vol met etenswaren. Hierop aanhakend, stond de dag in het teken van zorg. Als het gaat om zorg in Delft mikt STIP op preventie zodat zware zorg voorkomen kan worden. Daarnaast moet de kennis van de hogescholen en universiteiten ingezet worden om de zorg in Delft verder te ontwikkelen.

Delftse Festivals

Zaterdag 13 juni was het tijd voor een livestream met Delftse festivals. Vele evenementen hebben vanwege de coronacrisis helaas geen doorgang kunnen vinden. STIP mist de Delftse festivals en merkt zeker in deze tijd hoe belangrijk een breed aanbod aan cultuur de stad doet bruisen. Cultuur brengt mensen bij elkaar en iedereen heeft daar nu juist extra behoefte aan. Wat ons betreft was de livestream dan ook een groot succes. We willen alle deelnemende festivals nogmaals heel erg bedanken voor hun enthousiaste inzendingen en kunnen niet wachten om weer te gaan genieten van alle culturele activiteiten die Delft te bieden heeft!

Vrijwilligersactie

De volgende dag heeft STIP de handen uit de mouwen gestoken om vrijwilligerswerk te verrichten. In samenwerking met Stichting Present is een tuin in de Wippolder mooi opgeknapt, zodat de bewoner daar deze zomer kan genieten van het mooie weer. STIP is trots op het vele vrijwilligerswerk dat er door het jaar heen in Delft verricht wordt en het werk dat een organisatie zoals Stichting Present verzet. De groene vingers die we deze dag getoond hebben, is ook in het verkiezingsprogramma van STIP te vinden: STIP zet duurzaamheid op 1. Er moeten de komende jaren grote stappen gezet worden op weg naar een energieneutraal Delft.

Online lezing

Tenslotte stond er dinsdag 16 juni een lezing met Glenn Weisz van stichting Can I Dream op het programma. Tijdens de lezing zijn thema’s als sociale barrières, Black Lives Matter en sociaal ondernemen besproken met onze wethouder Bas. STIP draagt ondernemers een warm hart toe en ziet graag dat we de kennis van hen maar ook van TU Delft en hogescholen in de stad te gebruiken. Er moet meer ruimte komen voor technische maakbedrijven die aansluiten bij alle niveaus op de arbeidsmarkt.

Al met al een geslaagde week, waarin STIP goed heeft kunnen laten zien waar het voor staat en wat het kan en nog wil bereiken voor Delft! Nog meer weten over waarvoor STIP zich inzet? Zie dan onze speerpunten en verkiezingsprogramma of vraag het aan de fractie!