Fractie

P1020715(1)

v.l.n.r. Rick van den Brink, Kim Bosch, Matthijs Gouwerok, Marcel Harinck, Ida de Boer en Marnix Weiler

De fractie van STIP gaat over de politiek inhoudelijke kant van de partij. Bij de verkiezingen van maart 2018 behaalde STIP zes van de 39 zetels in de Delftse gemeenteraad. De politieke fractie van STIP bestaat daarom nu uit zes gemeenteraadsleden.

Als raadslid bepaal je de begroting van de stad, en stel je op hoofdlijnen het beleid van de gemeente vast. Door het jaar heen controleren wij vervolgens of het college van burgemeesters en wethouders dat beleid goed uitvoert. De STIP-fractie is uiteraard niet alleen; we vormen slechts één van de tien fracties. Om het beleid aan te passen of onze ideeën werkelijkheid te maken, zijn we daarom continu in debat met de andere raadsleden.

Heb jij een idee voor de stad, of vragen over de Delftse politiek? Neem dan vooral contact op met iemand uit de fractie. Je kan ook iemand contacteren uit vroegere fracties. Wil je op de hoogte blijven van wat wij politiek voor jou bereiken, kijk dan verder op onze website, onze Instagram of op onze Facebook pagina.