STIP in gesprek met de stad over zorg

Heb jij STIP gezien op de markt of bij de hoven? Onlangs deelden we daar warme choco en zelfgemaakte wafels uit als handreiking voor een gesprek. Dit zorgde voor mooie gesprekken en een gelegenheid voor inwoners om zorgen en ervaringen te delen. We maakten gebruik van deze gelegenheid om aandacht te vragen voor een belangrijk onderwerp: de zorg.

CaCo actie

De financiële situatie van gemeenten in Nederland vanaf 2026 is erg onzeker, en dit baart ons zorgen. Gemeenten hebben tenslotte wel geld nodig om belangrijke maatschappelijke dingen aan te pakken. Eén van deze opgaven is de zorg, iets wat ons allemaal aan het hart gaat.

Zo is STIP actief in gesprek gegaan met bewoners. We spraken over de zorgen en ervaringen over de wachtlijsten van de GGZ, ouderenzorg of preventie en samenwerkingen in het sociaal domein.

Naast een open gesprek was er ook de mogelijkheid om een mooie boodschap op een kaartje te schrijven. Aan het einde van de dag hing de boom vol met kaartjes met mooie boodschappen, van het wensen van een fijne dag tot het uitnodigen voor een bak koffie. Deze kaartjes zijn later gegeven aan mensen die wel een goede boodschap en blijk van waardering kunnen gebruiken!

We danken de mensen met wie we hebben gesproken voor de goede ideeën en waardevolle gesprekken. We hebben veel input gekregen vanuit de stad, dit opgeschreven en gaan ermee aan de slag!

Wil jij ook eens in gesprek over de zorg of een ander onderwerp? Of heb je vragen of ideeën over deze actie? Neem dan vooral contact op met Bo.