STIP en de Piratenpartij helpen jou om digitaal veiliger te zijn!

We doen steeds meer digitaal. Online vergaderen, samenwerken in een online omgeving, of online een leuke selfie posten. Het is allemaal super gemakkelijk, maar het brengt ook risico’s mee. Weet jij wat er gebeurt met je gegevens? STIP en de Piratenpartij Delft organiseren op vrijdag 7 juli een workshop digitale zelfverdediging.

Digitale weerbaarheid gesymboliseerd

Het internet staat vol met allemaal super handige ‘gratis’ diensten. Een e-mail adres, foto's delen, een videovergadering organiseren of een inschrijfformulier voor de buurt-bbq, het is zo aangemaakt en super gemakkelijk. Maar als je de kleine lettertjes zou lezen voor je op de ‘I agree’-knop klikt, zie je dat je eigenlijk betaalt met je persoonsgegevens. Veel mensen maken zich hier zorgen over. Hoe kun je jezelf daar goed tegen beschermen?

Hoe ziet de avond eruit?

STIP en de Piratenpartij Delft organiseren een workshop digitale zelfverdediging in het buurthuis Voorhof, vanaf 20:00. Met een interactief programma leer je hoe je je jezelf online beter kunt beschermen.

Het grootste deel van de avond gaan we vooral aan de slag. We beantwoorden vragen zoals “Welke programma’s kan ik het beste gebruiken?” en “Hoe zorg ik dat mijn gegevens veilig zijn?”. Wij helpen je op weg.

Bij de workshop worden verschillende privacy-vriendelijke en veiligere alternatieven geïntroduceerd voor de programma’s die je op dit moment gebruikt. Het belangrijkste is dus dat je je eigen laptop, telefoon en/of tablet meeneemt en aan de slag gaat!

Wil je meer weten! Stuur vooral een berichtje naar Thierry Cüppers!