Loop je tegemoetkoming niet mis!

Wist je dat je ieder jaar aanspraak kan maken op geld van de gemeente? Zo kan je geld terugkrijgen als je een kamer huurt of een lening krijgen als je een huis wilt kopen. Lees vooral verder voor meer informatie over de regelingen in Delft.

Sophie achter de compu

Tegemoetkoming woonlasten kamerhuurders

Vanaf 1 oktober tot en met 31 december kan je een aanvraag indienen voor de regeling Tegemoetkoming Woonlasten Kamerhuurders. Hierdoor kan je met een uurtje werk €170 terugkrijgen.

Je kan hier aanspraak op maken als je een badkamer, wc en keuken deelt met huisgenoten en gemeentelijke belastingen zoals afvalstoffenheffing en rioolheffing via de huur of servicekosten betaalt. Deze regeling is in 2003 door STIP in het leven geroepen! Wil je meer weten over deze regeling? Klik dan hier.

Studietoeslag

Studenten met een medische beperking kunnen vaak lastig bijverdienen naast hun studie. Zij kunnen dan ook aanspraak maken op de individuele studietoeslag bij de gemeente Delft. Hierdoor hoeven zij minder te lenen ten opzichte van jongeren die wel kunnen werken naast hun opleiding. De hoogte van de studietoeslag is maximaal €334,34 per maand. In 2022 is de hoogte van de studietoeslag verdubbeld op aandringen van STIP.

Starterslening

Als je als starter een woning wil kopen, maar een te laag inkomen hebt om een hypotheek te krijgen kun je de starterslening aanvragen. De starterslening overbrugt het verschil tussen de koopsom van de woning en het bedrag dat je maximaal kan lenen bij de bank. Hiermee is het een aanvulling op je hypotheek. De hoogte van de starterslening kan oplopen tot €30.000! Eerder schreven wij al een stukje over de achtergrond van de staters lening. Deze kan je hier vinden.

Bijzondere bijstand

Indien je een laag inkomen of een bijstandsuitkering hebt kan je in aanmerking komen voor bijzondere bijstand. Hier kan je bijvoorbeeld energiekosten, woonkosten of kosten voor kleding van betalen. Voor meer informatie hierover kan je kijken op de website van de gemeente Delft.

Andere regelingen en tegemoetkomingen gemeente Delft

De gemeente Delft heeft nog meer regelingen en tegemoetkomingen. Deze zijn, net als de hierboven genoemde regelingen, te vinden op de website van de gemeente Delft.

Mocht je vragen hebben over de regelingen en/of tegemoetkomingen van de gemeente Delft. Neem dan contact op met Sophie Wentink.