Vraag de starterslening aan!

Wist jij dat starters bij de gemeente Delft een lening kunnen aanvragen? Een starterslening geeft beginnende kopers extra perspectief op het vinden van een woning. Wil jij zelf een lening aanvragen? Of ken je iemand voor wie dit interessant is? Lees hieronder meer en deel dit artikel!

Woningen

Wat is een starterslening?

Een starterslening is een aanvulling op een reguliere hypotheek. De looptijd van de lening is 30 jaar en de eerste 3 jaar worden er geen lasten in rekening gebracht. Er kan maximaal 20% van de totale kosten van de koop geleend worden tot een maximum van €30.000. De gemeente Delft heeft een potje van €1.500.000 gereserveerd van waaruit de starterslening wordt verstrekt. Met dat bedrag kunnen 50 Delftenaren een lening aanvragen. Tussen 2013 en 2022 zijn er in totaal al 224 Delftenaren mee geholpen!

Wat vindt STIP?

STIP is voorstander van de starterslening. Het biedt starters extra perspectief op een woning. De lening is vooral bedoeld voor afgestudeerde TU-studenten, jonge werknemers van bedrijven, jongeren uit Delftse gezinnen en doorstromers uit een andere woning. Delftse jongeren en starters hebben namelijk de laagste slaagkans bij de zoektocht naar een woning. Daarom is STIP blij met het aanbieden van de lening in Delft. We zijn deze week dan ook akkoord gegaan met het voorstel van het college om de starterslening vanaf 1 januari 2023 nog drie jaar langer aan te bieden. Zo helpen we de komende jaren nog meer Delftse starters en jongeren aan een woning!

Hoe vraag jij een lening aan?

Dat is heel gemakkelijk. Hier, op de website van de gemeente Delft, staat het helder uitgelegd. Deel het vooral met je afgestudeerde vriend of vriendin! Wil je nog meer weten of heb je andere vragen over wonen in Delft? Neem contact op met Daylam Dag.