Het Prinsenhof gaat verbouwen!

STIP is blij dat het definitieve ontwerp voor het museum Prinsenhof is goedgekeurd door de gemeenteraad. Dat betekent dat de verbouwing kan beginnen en het pand duurzamer en toegankelijker wordt. Daarnaast draagt de verbouwing van het Prinsenhof bij aan de economische en culturele sector in Delft.

Sophie bij Prinsenhof

Waarom moet het museum Prinsenhof verbouwd worden?

De laatste renovatie en restuaratie van het Prinsenhof dateert alweer uit 1948. Om het museum te behouden voor de toekomst en het toegankelijker en duurzamer te maken is de verbouwing essentieel. Het huidige gebouw is namelijk niet toegankelijk voor mindervaliden en het museale klimaat in het museum voldoet niet aan de hedendaagse eisen.

Welke stappen zijn er eerder genomen?

In 2018 heeft de gemeenteraad het ruimtelijk ontwikkelperspectief vastgesteld. Na waardevolle input van Delftenaren werd er in 2019 besloten om de uitwerking van het nieuwe Prinsenhof nog iets uit te stellen om zo tot een plan te komen waar iedereen achter staat. In 2020 was het dan zo ver, de gemeenteraad stelde het ruimtelijk perspectief als dé toekomstvisie voor het museum. Tijdens diezelfde sessie heeft de gemeenteraad de opdracht meegegeven aan het college om een knallend voorstel uit te werken.

Wat gaan we doen?

Het knallende voorstel heeft zich vertaald naar een definitief ontwerp waarin toegankelijkheid en duurzaamheid centraal staan. Zo voelt iedereen zich welkom in het vernieuwde historische pand wat bijdraagt aan een levendig cultureel klimaat in Delft. Begin 2025 start de renovatie van het Prinsenhof en naar verwachting wordt het eind 2026 opgeleverd. In het voorjaar van 2027 zal het Prinsenhof weer haar deuren kunnen openen voor het publiek.

STIP wil een bruisend Delft. Wil jij hier meer over weten of meedenken? Neem dan contact op met Sophie Wentink!