Blij met bijna 2 miljoen voor Rietveld theater

STIP is blij dat ondanks lastige financiële tijden de ruimte is gevonden om te investeren in cultuur. Als kleinschalig podium met grote artiesten zoals Spinvis, is het Rietveld Theater onmisbaar in het Delftse cultuuraanbod. Met deze investering wordt het gerenoveerd zodat het dé plek blijft voor muziek, toneel, cabaret, lezingen en nog meer.

939e2fb5-7223-429d-a2a7-70e209ca8ceb rw 1920

De renovatie

Een renovatie van het Rietveld Theater is hard nodig. Enerzijds is het pand slecht geïsoleerd en voldoet het niet aan de huidige duurzaamheidseisen. De gemeente is als eigenaar verantwoordelijk om dit aan te pakken. Anderzijds is er in Delft veel behoefte aan meer podia waar (Delftse) artiesten hun kunsten kunnen vertonen en Delftenaren kunnen genieten. Door te investeren in duurzaamheid, isolatie om geluidsoverlast te voorkomen en een extra zaal (!), maken we van het Rietveld Theater dé creatieve broedplaats van Delft. Een prachtige en broodnodige aanvulling op het Delftse cultuuraanbod!

Ateliers

Om het theater een extra zaal te geven en wat betreft faciliteiten professioneler te maken, zullen helaas enkele ateliers uit het theater verdwijnen. STIP realiseert zich dat dit voor de betreffende kunstenaars erg pijnlijk is na zoveel jaren en bovendien kunstzinnige samenwerking met het Rietveld theater en naburige kunstenaars. Bovendien hebben we in Delft al een tekort aan kunstateliers. Gelukkig zijn er alternatieven gevonden en zullen deze worden aangeboden aan de huidige aterlierhouders.

Uiteraard blijven wij dit volgen en zullen we ons de komende jaren ook inzetten voor deze groep kunstenaars en aandacht vragen voor het tekort aan atelierruimte. Hier is met alle aanstaande gebiedsontwikkelingen nog veel mogelijk.

Samengevat

STIP is erg blij met de impuls die gegeven wordt om van het Rietveld Theater een vernieuwd podium te maken wat nog jaren meekan. Heb jij nog vragen? Mail, bel of app naar Marnix Weiler.