Door met uitgebreide terrassen

Onze motie ‘Door met uitgebreide terrassen’ heeft het niet gehaald. Vanaf 1 november zijn alle vergunningen voor uitgebreide of extra terrassen en terrasboten vanwege corona niet meer geldig. De crisis is nog niet voorbij. Ondernemers hebben deze steun nodig. Daarom diende STIP een motie in om de uitbreiding door te zetten.

Rick

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren in de coronacrisis. Veel horecaondernemers hebben vanwege de coronacrisis enorme schulden moeten maken. Om hun een steuntje in de rug te bieden diende STIP eerder dit jaar al het initiatiefvoorstel Nieuwe energie in. Daarmee hebben we meer ruimte gemaakt voor terrassen, muziek en evenementen en boden we ondernemers een financieel steuntje in de rug. Een belangrijke geste maar niet genoeg om de meeste ondernemers uit de brand te helpen.

Vanaf 1 november zijn alle vergunningen voor uitgebreide of extra terrassen en terrasboten vanwege corona niet meer geldig. Daarbovenop komen ook de coronasteunpakketten per 1 oktober 2021 komen te vervallen. Dat terwijl er nog verschillende beperkingen van kracht blijven op de horeca. Denk aan de verplichting om alle gasten te controleren op coronatoegangsbewijzen of de verplichte sluitingstijd van 24:00 uur.

Veel gemeenten in Nederland hebben daarom besloten de uitbreiding van de terrassen door te zetten. Om ondernemers te helpen en een gelijk speelveld voor horecaondernemers te behouden vindt STIP het belangrijk dat we ook in Delft de uitbreiding van de terrassen doorzetten. De motie 'Door met uitgebreide terrassen' vroeg daarom de uitbreiding tot 1 mei door te zetten. Geef ondernemers de ruimte om te ondernemen! Helaas waren te weinig partijen het met ons eens en is de motie verworpen.

Meer weten?

Wil je meer weten? Via deze link kan je de motie lezen. Heb je een specifieke vraag waar je mee zit? Of wil je gewoon heel graag een compliment geven? Neem contact op met Rick van den Brink!