Een waardig afscheid: Graffiti onder de Sint Sebastiaansbrug

Voorheen had Delft de Prinses Irenetunnel, welke opengesteld voor graffiti tot vele kleurrijke creaties leidde. Nu, met de sloopplannen van de Sint Sebastiaansbrug, vroeg STIP de wethouder de muren tot de sloop open te stellen voor graffiti. Een creatief en ludiek einde van de brug!

Een waardig afscheid: Graffiti onder de Sint Sebastiaansbrug

Onderdoorgang Kruithuisweg

Afgelopen dinsdag vroeg STIP aan het college of de muren onder de te slopen Sebastiaansbrug opengesteld kunnen worden voor graffiti. Daarmee kan Delft een leuk en creatief afscheid nemen van de oude brug. Wethouder Martina Huijsmans reageerde enthousiast en vond het een leuk idee. Huijsmans gaat in gesprek met de aannemer om te kijken naar de mogelijkheden.

STIP pleit al langer voor legale graffitiplekken in de openbare ruimte. De legaliteit stimuleert graffiti-artiesten tijd en energie in hun creaties te steken met een kunstzinnig resultaat. Op hun beurt respecteren andere graffiti-artiesten het werk, wat de ongewenste 'tags' tegen gaat. Een preventieve en makkelijke manier om kleurrijke kunst te realiseren in de openbare ruimte.

Street art is op meerdere plekken al zichtbaar in Delft, o.a. in de Bonte Os-steeg en onder de Kruithuisweg, waar op beide plekken ongewenste graffiti sterk is afgenomen. Voorheen kende Delft ook de Prinses Irenetunnel, waar vele creaties te zien waren. Street Artists en toeristen kwamen van verre om de pieces te aanschouwen of er zelf één bij te zetten.

STIP_Irenetunnel.jpg

Legale graffitiplek: de voormalige Prinses Irenetunnel

Momenteel kent Delft twee legale graffitiplekken: bij jongerencentrum The Border en de graffitimuur bij skatepark De Middenberm aan de Prinses Beatrixlaan. Wat STIP betreft komt er nóg een openbare locatie bij, om zo de muur van de Irenetunnel te vervangen.

Meer weten over de mening van STIP? Of ken jij nog een geschikte plek voor street art in Delft? Neem contact op met Matthijs Gouwerok.