Meer graffitiplekken in Delft

Er moeten meer plekken zijn waar graffiti-artisten hun creativiteit kunnen tonen. Deze vorm van kunstspreekt een hele specifieke doelgroep aan, en Delft heeft een rijkegraffiticultuur nu de Irenetunnel nog bestaat. STIP vindt dat dit behouden moetblijven voor Delft.

Meer graffitiplekken in Delft

In 2012 kwam er tot vreugde van, en mede door, STIP een nieuwe graffitimuur van 200 vierkante meter in Delft, achter het Skatepark op de Provinciale weg. De nieuwe muur kwam er om deels te compenseren dat de muur bij de Irenetunnel weggaat. Verdere plannen om graffitimuren te plaatsenzijn helaas vanwege de bezuinigingen gestaakt. STIP vindt dit zonde voor de Delftse graffiticultuur.

STIP pleit al jaren voorvoldoende graffitispuitplaatsen omdat dit voor een plek zorgt waar mensen bijelkaar komen, en hun kunst en ervaringen kunnen delen. Legale graffitiplekken creëren een creatievehotspot. 

In de toekomst wil STIP dat degemeente graffitikunstenaars uitnodigt om bouwschuttingen te beschilderen bijbouwprojecten. Op deze manier zorgen we voor meer spuitplaatsen voor dekunstenaars en maken we deze bouwprojecten ook nog eens mooier.

Meer graffitiplekken in Delft, STIP regelt het!

Door: Gennadij Kreukniet