Op naar een ‘Living Campus’!

Deze week is het nieuwe academisch jaar begonnen. Er zijn weer veel nieuwe studenten naar Delft gekomen om hier te beginnen aan hun studie. Maar ook voor de studenten die hier al een tijdje studeerden ziet Delft er dit jaar een beetje anders uit.

Op naar een ‘Living Campus’!

Misschien heb je wel gezien dat er nu achter Civiele Techniek een toren staat die bijna net zo hoog is als EWI. In de toren zitten meer dan 500 studentenkamers. Het bouwen van meer studentenwoningen op de campus is onderdeel van het beleid om een meer gevarieerde campus te krijgen. Wat STIP betreft zijn er straks niet alleen mensen van kwart voor 9 tot kwart voor 6, maar ook na die tijd.

De TU Delft is namelijk bezig om een 'living campus' te creëren door meer functies tussen de faculteiten toe te voegen. De afgelopen jaren heb je misschien al wel eens lunch gehaald bij een van de food trucks in het Mekelpark. Maar nu zijn er meer voorzieningen bij gekomen! Achter Civiele Techniek is een nieuw centrum ontstaan, hier kun je voortaan tussen je colleges door koffie drinken in een koffiebar of na je colleges eten en een biertje drinken in een bar & restaurant. En ook voor je boodschappen hoef je niet meer zo ver te fietsen, want er is eindelijk een supermarkt op de campus!

STIP heeft zich hard ingezet om meer voorzieningen en functies op de campus te krijgen zodat de universiteitswijk meer deel gaat uitmaken van de stad. Mede dankzij STIP wethouder Pieter Guldemond, die de overeenkomst voor dit nieuwe complex heeft ondertekend, is dit ook tot stand gekomen. Dit is ook één van de vier ambities van het convenant dat is getekend door de TU en de gemeente. STIP is blij dat de ambities nu gerealiseerd worden en wil door een samenwerking tussen de TU en de gemeente een sterkere stad bouwen.

Door: Sybren van der Velde