Eindelijk een supermarkt op de campus!

STIP-wethouder Pieter Guldemond laat een voor veel studenten lang gekoesterde wens uitkomen: Een supermarkt op de Campus.

Update: Ondertussen is onderstaande planning achterhaald. De nieuwe planning is oplevering in Juli 2017. Zie ook: de site van DUWO.

Pieter Guldemond, onder andere verantwoordelijk voor Studentenhuisvesting en Ruimtelijke Ordening, heeft maandag de overeenkomst getekend waarin staat dat naast 650 nieuwe kamers er ook een kleine supermarkt, een klein warenhuis, daghoreca, koffiecorner, studentencafé en een medische praktijk kunnen komen. De ontwikkelaar wil in 2015 opleveren.

Onder studenten van de TU leeft al langer de wens voor een supermarkt. Studentenraadsfractie ORAS geeft al een aantal jaar aan bij het CvB van de TU dat er een supermarkt moet komen. Beide studentenraadspartijen ORAS en Lijst-Beta zijn dan ook blij met de komst van de supermarkt.

Als je wilt samenkomen op de Campus kan dat bij de koffiecorner of het studentencafé. Als je haast hebt kan je efficiënt je eten naast de faculteit kopen. Voor tiewraps of een rolletje duct tape hoef je de Schie niet meer over, die haal je gewoon bij het warenhuisje!

Nu er ruimte voor nieuwbouw komt aan de Stieltjesweg, gezien vanaf het Mekelpark achter Technische Aardwetenschappen, komen er naast ruim 650 nieuwe woningen ook voorzieningen voor de Campus. Volgens STIP is het logisch dat in een deel van de stad waar veel mensen zijn komen wonen er ook basisvoorzieningen zijn.

De Campus ontwikkelt zich tot gebied waar gestudeerd, gewoond en gewerkt kan worden. STIP is er trots op ervoor te zorgen dat de stad dit mogelijk maakt.