STIP breidt autoluw uit richting het Doelenplein!

Het autoluwe gebied in Delft wordt uitgebreid. Donderdag heeft de raad voor de STIP motie gestemd om het gebied te optimaliseren en de looproutes te verbeteren.

STIP breidt autoluw uit richting het Doelenplein!

STIP heeft in afgelopen gemeenteraadsvergadering succesvol gepleit voor het optimaliseren van het autoluw-plus gedeelte in de binnenstad. STIP is groot voorstander van de autoluwe Binnenstad: de autoluwe straten maken het historische Delft prettiger om te wonen, werken en te winkelen. Een autoluw gebied kent daarnaast veel positieve effecten op het gebied van gastvrijheid richting toeristen; duurzaamheid, want minder vervuilende auto's door de straten; leefbaarheid, je kunt voetballen op straat; verkeersveiligheid, je wordt niet van je sokken gereden en daarnaast kan dit ook zorgen voor een economische stimulans, het is namelijk prettiger winkelen in een straat zonder auto's.

Op dit moment worden de pollers (de verkeerspaaltjes) verwijderd en vervangen door een systeem van kentekenherkenning. Dit is wat STIP betreft dus het ideale moment om nog eens goed te kijken naar het huidige autoluwe gebied.

Een goede mogelijkheid hierbij is het betrekken van het gebied Dertienhuizen-Doelenplein. Door deze optie ontstaat er een mooie looproute tussen het huidige autoluw-plusgebied (vanaf de Choorstraat/ Vrouwjuttenland) naar het Doelenplein. Daarnaast zorgt dit ervoor dat sluipverkeer in dit gedeelte bemoeilijkt wordt.

Samen met de fracties GroenLinks, PvdA, SP en fractie Van Koppen heeft STIP een motie ingediend waarin zij het college verzoekt het gebied Dertienhuizen-Doelenplein te betrekken. Het Doelenplein wordt hierdoor een stuk aantrekkelijker en dit is voor zowel de ondernemers als bewoners in dit gebied een voordeel. In de toekomst willen we verder kijken naar het betrekken van nieuwe gebieden bij het autoluw-plus gebied.

Door: Matthias Floor