• Wat levert de universiteit op voor Delft?

  STIP is in 1993 onder andere opgericht om de relatie tussen de gemeente en de TU Delft te verbeteren. De begroting van de TU Delft overstijgt die van de gemeente, maar zorgt dat ook voor voordelen in de rest van de stad? Dat laatste is nu onderzocht en de conclusie: De TU Delft is goud waard!

 • STIP presenteert verkiezingsprogramma en lijst

  Sinds 1993 zorgt STIP al voor nieuwe energie in de gemeenteraad. Daarom hebben we weer een hoop frisse plannen, die gebundeld zijn in het verkiezingsprogramma. Speerpunten uit het programma zijn duurzaamheid, het gebruik van Delftse kennis, een bruisende stad, goede zorg en het worden van dé fietsstad van Nederland.

 • Hoe staat het met de Individuele studietoeslag?

  Ooit van gehoord: De individuele studietoeslag? STIP vroeg hier meerdere keren aandacht voor, omdat we door dit steuntje in de rug voor studenten met een beperking de drempel om te gaan studeren verlagen. Hier een update!

 • Wethouder Ferrie Förster niet nogmaals beschikbaar

  STIP-wethouder Ferrie Förster heeft aangegeven na de verkiezingen niet beschikbaar te zijn voor een tweede termijn. "Ik heb lang nagedacht over dit besluit, ik vond het een moeilijke afweging, want ik heb nog veel plezier in mijn werk. Toch heb ik besloten om na de verkiezingen te stoppen als wethouder en de ruimte te geven aan nieuw STIP-talent" aldus Förster.

 • Vraag op tijd je TWK aan!

  Heb jij het in december ook altijd moeilijk om nog rond te komen? Je kunt tot het einde van het jaar nog een aanvraag indienen voor de regeling Tegemoetkoming Woonlasten Kamerhuurders. Dankzij deze regeling kun je in een uurtje zo €135 terugkrijgen, makkelijk verdiend toch!

 • Slim omgaan met schulden

  Vandaag bespreekt de commissie het jaarverslag schuldhulpverlening. Op het gebied van schuldhulpverlening kan er nog verbeterd worden, STIP heeft daarom de afgelopen tijd een aantal voorstellen gedaan om het schuldenbeleid in Delft slimmer te maken.

 • STIP haalt nieuwe toppers binnen

  Op donderdag 30 november zal de STIP fractie van samenstelling wisselen. Twan de Nijs en Sybren van der Velde zullen hun positie als commissielid verruilen voor het raadslidmaatschap. De gemeenteraad is hiermee twee enthousiaste nieuwe raadsleden rijker.

 • Een plek voor elke fiets

  In Delft is alles te fietsen en dat heeft heel veel voordelen. Hiervoor moeten we inzetten op goede fietspaden en goede stallingen! Over dit laatste gaan we het morgen hebben.

 • Begroting weer dicht gepuzzeld

  Vorige week is de begroting aangenomen in de Delftse gemeenteraad. STIP heeft geprobeerd via moties en oproepen haar accent op de begroting te leggen. Door bijvoorbeeld meer geld vrij te maken voor evenementen en aandacht te vragen voor tijdelijk grondgebruik. Dat is goed gelukt!

 • Delft wil huisjesmelkers in de ban

  De wethouders van 12 studentensteden hebben een brandbrief gestuurd aan de minister. Ook door Delft is de brief ondertekend die oproept om op te kunnen treden tegen huisjesmelkers.

 • Een open dataplatform, hoog tijd!

  Delft heeft 14 november een open data platform gelanceerd waar alle datasets van de gemeente komen te staan. STIP pleit al langer voor Open Data en is blij dat de gemeente meer data als open data gaat aanbieden.

 • Blijf aan tafel bij verkoop Eneco!

  Delft heeft besloten om niet mee te doen aan het verkoopproces van de aandelen in Eneco. STIP wilde wel graag wel aan tafel blijven over de verkoop, om eisen te kunnen stellen aan de nieuwe eigenaar.

 • Algemene Beschouwing 2017

  Een belangrijk jaarlijks terugkerend politiek moment is donderdag in de raad besproken: de Algemene Beschouwingen. Benieuwd wat STIP heeft gezegd? Lees hieronder verder.

 • Omzettingsvergunning & ‘verkamering’: De update

  Misschien heb je het al meegekregen, de invoering van een omzettingsvergunning. Nooit van gehoord? Door dit plan moeten woningeigenaren eerst een vergunning krijgen voordat zij hun pand mogen 'verkameren' naar aparte studentenkamers. Wij leggen je hier uit wat dit plan voor jou betekent en wat wij hebben gedaan om het beleid beter te maken!

 • Coming Out Day

  Morgen is het Coming Out Day, elk jaar besteden we op 11 oktober aandacht aan hoe belangrijk het is dat iedereen voor hun seksualiteit uit kan komen. Delft hijst elk jaar tijdens Coming Out Day de regenboogvlag, dit jaar voor het eerst bij het nieuwe stadskantoor bij het station.

 • Meer studentenhuisvesting, maar ook regulering

  Deze maand heeft het college van Burgemeester en Wethouders een nota aan de gemeenteraad gestuurd waarin ze een aantal voorstellen doen om studentenhuisvesting meer te reguleren. De nota bestaat uit een plan om genoeg huisvesting voor studenten te bouwen, maar ook een plan om een omzettingsvergunning in te voeren. De gemeenteraad gaat zich nu de komende tijd buigen over dit voorstel, ook STIP zal het stuk kritisch bekijken.

 • Op naar een ‘Living Campus’!

  Deze week is het nieuwe academisch jaar begonnen. Er zijn weer veel nieuwe studenten naar Delft gekomen om hier te beginnen aan hun studie. Maar ook voor de studenten die hier al een tijdje studeerden ziet Delft er dit jaar een beetje anders uit.