• Pop-up Museum Delft Zinkt Niet

  Op 13 juni 2019 is de tentoonstelling 'Delft Zinkt Niet' geopend in OPEN. De tentoonstelling gaat over de ontstaansgeschiedenis van Delft en haar waterpeil, met bijbehorende uitdagingen en oplossingen die zich door de jaren heen hebben ontwikkeld.

 • Delft krijgt nieuwe innovatieve bussen

  STIP is erg blij! Vanaf 25 augustus 2019 krijgt Delft elektrische bussen. Geen grote vervuilende bussen meer die door de stad razen, maar innovatieve elektrische stadslijnen en een op vraag gebaseerde Delfthopper.

 • Maak klimaatadaptatie concreet!

  Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag heeft STIP zich hard gemaakt voor het zetten van concrete stappen om Delft bestendig te maken voor de huidige klimaatverandering. De door STIP opgestelde motie werd unaniem aangenomen.

 • Cultuur: Een terugblik en een vooruitzicht!

  Delft ademt cultuur, mede door haar lange historie met oud-Hollandse schilders en de Polytechnische School. Thema's waar de gemeente Delft zich hard voor inzet en graag mee identificeert, maar wat vooral een oudere doelgoep aanspreekt. Voor de toekomst van Delft is het belangrijk dat de gemeente ook jongeren aan onze stad weet te binden door een veelzijdiger cultuuraanbod.

 • Deelfietsen in Delft, vervoer van de toekomst? (Mobike)

  Je hebt ze vast al in Delft zien staan; de oranje fietsen van Mobike. Het zijn deelfietsen die iedereen kan gebruiken en die jou overal in Delft kunnen brengen. Maar de gestalde fietsen staan inmiddels ook steeds vaker in de weg, daarom is het belangrijk dat de gemeente bewuste keuzes maakt over deelfietsen.

 • SIDDER: Leerlingen in debat over straatintimidatie

  Maandag 15 april gingen leerlingen van het Stanislascollege met elkaar in debat over de aanpak van straatintimidatie met als doel de SIDDER-bokaal te winnen. STIP organiseert het debat "Scholieren In De DElftse Raad" (SIDDER) ieder jaar in samenwerking met het Stanislascollege en de griffie, omdat STIP het erg belangrijk vindt om jongeren in aanraking met de lokale politiek te brengen.

 • Blijven plakken voor cultuur

  Posterplakplaatsen zijn belangrijk voor culturele organisaties om mensen naar hun evenementen toe te trekken. Afgelopen week zijn er drie nieuwe posterplakplaatsen in Delft gekomen, waar verschillende culturele organisaties nu al volop gebruik van maken.

 • Coffeeshops in Delft, de stand van zaken

  Coffeeshops 'The Game' en 'The Future' in het centrum van Delft zijn al sinds de zomer gesloten. Na de schietpartijen eerder vorig jaar zijn ze een tijdje geopend, maar later toch weer gesloten. De burgemeester heeft inmiddels gezegd dat ze nu weer open kunnen, maar waarom is dat nog niet gebeurd?

 • STIP realiseert Responsible Disclosure beleid

  Naar aanleiding van een toezegging die de wethouder heeft gedaan aan STIP heeft de gemeente een Responsible Disclosure beleid opgesteld. STIP heeft hierom gevraagd zodat de gemeentelijke ICT-infrastructuur veiliger kan worden.

 • Permanente verkeerslichten bij de campus

  De gemeente laat weten dat, behalve de verkeerslichten bij het kruispunt Jaffalaan – Rotterdamseweg, ook de verkeerslichten bij het kruispunt Mekelweg – Jaffalaan zullen blijven staan, n.a.v. uitgevoerd onderzoek. STIP is blij dat de verkeersveiligheid is verbeterd, maar is wel kritisch over het vervolg en denkt niet dat het probleem hiermee opgelost is.

 • Delftse helden pronken onder de Sebastiaansbrug

  Op donderdag 27 december is door fractievoorzitter Matthijs Gouwerok en wethouder Martina Huijsmans de tijdelijke graffitiplek bij de Sebastiaansbrug geopend. Vier street-art artiesten uit Delft en omgeving lieten al hun schilderkunsten zien op de muur die beschikbaar kwam. In de muurschildering zijn onder andere de Delftse helden Sint Sebastiaan, Sint Hippolytus en Willem van Oranje te zien. Met de sloop die in februari begint, zal de street-art helaas ook weer verdwijnen. Ga dus snel een keer een kijkje nemen!

 • Nieuwe energie binnen de STIP-fractie

  Op donderdag 20 december zal de STIP-fractie van samenstelling veranderen. Marcel Harinck en Marnix Weiler zullen hun positie als commissielid verruilen voor het raadslidmaatschap. Zittend raadslid Matthijs Gouwerok zal het fractievoorzitterschap overnemen.

 • Een waardig afscheid: Graffiti onder de Sint Sebastiaansbrug

  Voorheen had Delft de Prinses Irenetunnel, welke opengesteld voor graffiti tot vele kleurrijke creaties leidde. Nu, met de sloopplannen van de Sint Sebastiaansbrug, vroeg STIP de wethouder de muren tot de sloop open te stellen voor graffiti. Een creatief en ludiek einde van de brug!

 • Schooldakrevolutie naar zonnepanelen op alle schooldaken

  Tot 2023 moeten er 6.000 scholen in Nederland zonnepanelen krijgen, dat is de ambitie van stichting Schooldakrevolutie. STIP stelde dinsdagavond een rondvraag aan het college om te kijken hoe de Delftse scholen hieraan mee gaan doen. De schoolgebouwen zijn namelijk vaak eigendom van de gemeente, en we vinden het belangrijk dat de gemeente zelf het goede voorbeeld geeft.