• Slim omgaan met schulden

  Vandaag bespreekt de commissie het jaarverslag schuldhulpverlening. Op het gebied van schuldhulpverlening kan er nog verbeterd worden, STIP heeft daarom de afgelopen tijd een aantal voorstellen gedaan om het schuldenbeleid in Delft slimmer te maken.

 • STIP haalt nieuwe toppers binnen

  Op donderdag 30 november zal de STIP fractie van samenstelling wisselen. Twan de Nijs en Sybren van der Velde zullen hun positie als commissielid verruilen voor het raadslidmaatschap. De gemeenteraad is hiermee twee enthousiaste nieuwe raadsleden rijker.

 • Een plek voor elke fiets

  In Delft is alles te fietsen en dat heeft heel veel voordelen. Hiervoor moeten we inzetten op goede fietspaden en goede stallingen! Over dit laatste gaan we het morgen hebben.

 • Begroting weer dicht gepuzzeld

  Vorige week is de begroting aangenomen in de Delftse gemeenteraad. STIP heeft geprobeerd via moties en oproepen haar accent op de begroting te leggen. Door bijvoorbeeld meer geld vrij te maken voor evenementen en aandacht te vragen voor tijdelijk grondgebruik. Dat is goed gelukt!

 • Delft wil huisjesmelkers in de ban

  De wethouders van 12 studentensteden hebben een brandbrief gestuurd aan de minister. Ook door Delft is de brief ondertekend die oproept om op te kunnen treden tegen huisjesmelkers.

 • Een open dataplatform, hoog tijd!

  Delft heeft 14 november een open data platform gelanceerd waar alle datasets van de gemeente komen te staan. STIP pleit al langer voor Open Data en is blij dat de gemeente meer data als open data gaat aanbieden.

 • Blijf aan tafel bij verkoop Eneco!

  Delft heeft besloten om niet mee te doen aan het verkoopproces van de aandelen in Eneco. STIP wilde wel graag wel aan tafel blijven over de verkoop, om eisen te kunnen stellen aan de nieuwe eigenaar.

 • Algemene Beschouwing 2017

  Een belangrijk jaarlijks terugkerend politiek moment is donderdag in de raad besproken: de Algemene Beschouwingen. Benieuwd wat STIP heeft gezegd? Lees hieronder verder.