Royal HaskoningDHV vestigt zich in Delft

In 2024 zal Royal HaskoningDHV een locatie in Delft openen! Het bedrijf zal zich vestigen op de Mijnbouwstraat 120 op de TU Campus in het monumentale voormalige faculteitsgebouw van Mijnbouw waar nu het Science Center is gevestigd. STIP is om verschillende redenen enorm blij met deze ontwikkeling.

Mijnbouwstraat120

Samenwerking TU Delft

Royal HaskoningDHV zal bijdragen aan het innovatie-ecosysteem rondom de TU Delft. De inhoudelijke samenwerking tussen de TU Delft en het ingenieursbureau wordt verder uitgebreid, wat een belangrijke voorwaarde is voor bedrijven die zich op de TU Delft Campus willen vestigen. Ook nu is er al een goede samenwerking omtrent onderzoeken, fieldlabs, bij YES!Delft en in het onderwijs, laat rector magnificus Tim van der Hagen weten in een schriftelijke reactie naar de TU Delta.

Economische Kansen

De komst van Royal HaskoningDHV biedt enorme kansen voor de Delftse economie. In een brief van het College van B&W staat dat het circa 800 directe arbeidsplaatsen oplevert en een positieve invloed op de indirecte werkgelegenheid heeft. Zo gaat het bedrijf jaarlijks ongeveer €1.500.000,- in de stad besteden aan onder meer horeca en facilitaire dienstverlening. Ook wil het bedrijf een maatschappelijke rol spelen in de stad en de directe omgeving met betrekking op duurzaamheid, groen, onderwijs en arbeid.

Duurzaamste rijksmonument

Royal HaskoningDHV heeft grote ambities met het historische pand. Het bedrijf steekt eenmalig een bedrag van ongeveer €30.000.000,- in het renoveren van het pand. In een interview met de TU Delta zegt projectmanager Sjouke Boonstra: “We willen het gebouw transformeren tot het allereerste Nederlandse rijksmonument dat ‘Paris proof’ is”. Het gebouw heeft op het moment een energielabel van G-, dus dat is een prachtige ambitie!

STIP is erg enthousiast over deze stap en zal het de ontwikkelingen rondom de vestiging op de voet volgen! Wil je meer weten over dit onderwerp? Vraag het aan Marcel Harinck.