Het Delftse skatepark 'De Middenberm' krijgt een upgrade!

Het Delftse skatepark krijgt een upgrade! STIP is groot fan van skatepark de Middenberm. Kinderen van verschillende achtergronden komen hier samen om te sporten! Ook komt er meer plek voor graffitiartiesten. STIP stelde daarbovenop voor om onderhoudskosten besparen door graffiti te laten zitten. Hieronder lees je meer.

SkateparkDaylamDag

In de raadsvergadering van 2 februari is een voorstel van het College besproken. Het huidige skatepark gaat uitgebreid gerenoveerd worden.

Wat vindt STIP?

Wij zijn blij met de komst van een vernieuwd park en de ambitie van het college. Het werd namelijk hoog tijd voor een vernieuwing. Het is belangrijk dat de Delftse skaters zo snel mogelijk weer kunnen genieten van de gloednieuwe elementen. Zo kunnen de skaters weer veilig, comfortabel en met plezier skaten. Daarnaast kunnen zij een sterkere community vormen.

In het belang van deze community heeft STIP een motie mede ingediend. De motie “Geen onnodige kosten tegen graffiti” roept op om graffiti als kunst te zien, en niet als iets dat verwijderd moet worden. Hierdoor krijgen wij een kleurrijk en vrolijk skatepark. Deze motie is helaas niet aangenomen tijdens de raadsvergadering.

Urban Sports

Verder heeft STIP aandacht gevraagd voor meer ruimte voor andere Urban Sports in Delft. Urban Sports, zoals calisthenics en Free Runnen zorgen ook voor een community om het sporten heen, waarbij op jonge leeftijd wordt geëxperimenteerd met film, fotografie en muziek. Het is voor jongeren een plek waar ze zich veilig voelen. De wethouder heeft aangegeven dat er een onderzoek gestart wordt in de zomer naar Urban Sports. Dit onderzoek kijkt naar waar in Delft er ruimte is voor Urban Sports. Verder zullen er gesprekken zijn met Delftenaren en Urban Sporters om hun behoeftes mee te nemen.

Wat gaat er gebeuren?

Binnenkort zal gestart worden met het verbouwen van het skatepark ‘De Middenberm’. Dit zal hopelijk voor het einde van deze winter beginnen.

Heb jij een vraag over skaten in Delft of wil jij meedenken over sport? Neem contact op met Jan Tilman.