Delft op plek 5 in ranglijst cultuursteden

Vandaag is de atlas voor gemeenten gepresenteerd met daarin verschillende ranglijsten van de 50 grootste Nederlandse gemeenten.Het thema van de atlas is cultuur, en in die ranglijst staat Delft op de 5e plek!

Wij zijn ontzettend trots en blij dat Delft zo hoog staat in de lijst met cultuursteden. Cultuur maakt het namelijk leuk om ergens te wonen, er is namelijk wat te beleven! Maar het is ook ontzettend belangrijk voor het vestigingsklimaat van een stad. Het zorgt er namelijk ook voor dat mensen graag in Delft willen wonen, werken of hier een dagje op bezoek komen.

Bij het opstellen van de cultuurindex werd er gekeken naar verschillende factoren. Duidelijk was wel dat steden met een historische binnenstad een voorsprong hadden, de hoogst genoteerde gemeenten hebben namelijk allemaal een oude binnenstad, terwijl 'nieuwe steden' zoals Almere en Spijkenisse het een stuk slechter doen. Naast erfgoed werd er ook gekeken naar het aanbod van: podiumkunsten, beeldende kunst, letteren, film en de waardering van de inwoners.

STIP heeft zich altijd hard ingezet voor cultuur in Delft. Zo is twee jaar geleden de cultuurbalie Club Delft gelanceerd. Hier worden de culturele activiteiten die er in Delft te doen zijn verzameld voor één makkelijk overzicht, ook kunnen organisatoren zo het aanbod beter op elkaar afstemmen. Maar we zijn er nog niet, we vinden het namelijk belangrijk dat er voor iedereen in Delft een cultuuraanbod is. Dat betekent dat ook moeilijk bereikbare doelgroepen zoals bijvoorbeeld jongeren worden aangesproken door het cultuuraanbod.

Heb jij nog goede ideeën of vragen? Contacteer: Sybren van der Velde