Bas Vollebregt kandidaat-wethouder voor STIP

Na de sensationele uitslag van de verkiezingen vorige week waarin STIP wederom is verkozen tot 2e partij van Delft en dit keer 6 zetels wist te behalen presenteert de partij nu haar kandidaat-wethouder: Bas Vollebregt.

De STIP fractie heeft unaniem besloten Bas Vollebregt voor te dragen als kandidaat-wethouder. Vollebregt is in de vorige periode raadslid geweest voor STIP. Hierna is hij afgestudeerd aan de TU Delft en aan de slag gegaan bij netwerkbedrijf Alliander (Gas en Elektriciteit). "Bas heeft ervaring in de Delftse politiek en werkervaring als teamleider van duurzame projecten. We achten hem dan ook als zeer geschikte kandidaat om namens STIP plaats te nemen in het te vormen college" aldus de STIP-fractievoorzitter Michelle Corten.

Vollebregt staat te springen om voor Delft aan de slag te gaan:"Ik ben naar Delft gekomen om hier te studeren, maar eenmaal hier heb ik me juist ook voor de stad ingezet. Ik ben voorzitter geworden van studentenvakbond VSSD en raadslid geworden voor STIP. Ik heb heel veel zin om deze lijn door te zetten, en bij te dragen aan de stad."

Ferrie Förster was de afgelopen periode wethouder voor STIP. Hij kondigde eerder al aan dat hij niet door zou gaan na de verkiezingen. "Het was een lastige beslissing want ik had veel plezier in mijn werk als wethouder, maar ik heb besloten het stokje over te dragen." aldus Förster.