STIP haalt nieuwe toppers binnen

Op donderdag 30 november zal de STIP fractie van samenstelling wisselen. Twan de Nijs en Sybren van der Velde zullen hun positie als commissielid verruilen voor het raadslidmaatschap. De gemeenteraad is hiermee twee enthousiaste nieuwe raadsleden rijker.

De vijf mensen die zich komende tijd in de STIP fractie voor Delft inzetten. V.l.n.r.: Twan de Nijs, Matthias Floor, Sybren van der Velde, Michelle Corten, Elwin van Beurden

Om plaats te maken voor de nieuwe fractieleden nemen Falco Bentvelsen en Elwin van Beurden na drie jaar in de fractie afscheid van de gemeenteraad. Die laatste blijft bij de raad betrokken in zijn nieuwe rol als commissielid.

Deze wisselingen zijn uniek aan STIP. Elk jaar zetten twee van de vier raadsleden in de fractie een jaar hun studie op pauze om zich fulltime op het raadswerk te kunnen storten. Na de wisseling zal de fractie bestaan uit Michelle Corten, Matthias Floor, Sybren van der Velde, Twan de Nijs en Elwin van Beurden.

De wisselingen gaan gepaard met een intensief voortraject waarin dossierkennis en ervaring opgedaan worden. Na een jaar als commissielid en een jaar als fulltime gemeenteraadslid volgt een jaar waarin de opgebouwde kennis extensief benut wordt en tegelijkertijd de kennisoverdracht naar de nieuwe leden van de fractie plaatsvindt. Twan de Nijs: "Na een jaar intensief inwerken als commissielid ben ik er nu klaar voor om fulltime aan de slag te gaan voor de mensen in Delft, als raadslid."

STIP is trots op deze werkwijze die het mogelijk maakt om ook als student actief raadslid te kunnen zijn en bij te kunnen dragen aan de stad. Daarbij zorgen de wisselingen voor nieuwe ideeën en inzichten, welke heel waardevol zijn. Sybren van der Velde: "Ik draai natuurlijk al even mee als commissielid, maar ik heb nog genoeg nieuwe ideeën om met de gemeente te gaan uitvoeren." Een frisse blik op langlopende dossiers voegt vaak veel toe aan de discussie en besluitvorming. Zo blijft de jonge kijk van STIP behouden.

Door: Michelle Corten