Michelle Corten lijsttrekker STIP!

Afgelopen maandag heeft STIP Michelle Corten bekend gemaakt als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Maandag heeft Michelle op de markt het partijlogo met graffiti gespoten om duidelijk te maken dat ze tot lijsttrekker voor Studenten Techniek In Politiek is benoemd. Corten is bestuurslid geweest van de partij tijdens de vorige verkiezingen en is raadslid voor STIP sinds 2016. Partijvoorzitter Thomas van Biemen is blij dat Michelle haar ervaring als voormalig bestuurslid en haar huidige functie als fractievoorzitter wil inzetten tijdens de verkiezingen. "STIP is een jonge partij voor alle Delftenaren, iets wat Michelle de afgelopen jaren als geen ander heeft uitgedragen" aldus van Biemen. Michelle heeft een bachelor Industrieel Ontwerpen en doet momenteel een master in Bio-Robotica aan de TU Delft.

Corten heeft als raadslid vaak voor gepleit om de creativiteit die zich in Delft bevindt de ruimte te geven. "Delft moet fungeren als proeftuin voor experimenten en ideeën. Experimenteren is voor jongeren erg belangrijk om zichzelf te kunnen ontwikkelen. De Irenetunnel was de grootste legale graffitiplek van Nederland, waar veel jongeren op af kwamen om zelf te oefenen met een spuitbus. Door streetart toe te passen wordt er minder geklad en krijgt de buurt meteen een facelift", aldus Corten. Dit is bijvoorbeeld te zien in De Bonte Ossteeg of bij de Schieoevers, waar onder de Kruithuisweg een groot kunstwerk is gemaakt.


Door de brede ervaring van Michelle binnen STIP kent ze de partij door en door. Vol enthousiasme zal zij Studenten Techniek In Politiek naar de komende verkiezingen leiden. Corten: "Ik voel me ontzettend vereerd en kijk uit naar de verkiezingen. Voor mij zijn thema's zoals cultuur voor iedereen hierin belangrijk."