Coming Out Day

Morgen is het Coming Out Day, elk jaar besteden we op 11 oktober aandacht aan hoe belangrijk het is dat iedereen voor hun seksualiteit uit kan komen. Delft hijst elk jaar tijdens Coming Out Day de regenboogvlag, dit jaar voor het eerst bij het nieuwe stadskantoor bij het station.

Er worden morgen veel activiteiten georganiseerd om extra te benadrukken dat iedereen in Delft de vrijheid heeft om zichzelf te zijn. Om 10:00 uur wordt de regenboogvlag bij het nieuwe stadskantoor gehesen en de hele dag zullen er regenboogvlaggen hangen bij bedrijven en studentenverenigingen in Delft. STIP vindt het erg belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn; op school, op je werk, op de sportvereniging en gewoon op straat. Het is dan ook belangrijk dat er voorlichting is op scholen en sportverenigingen en dat je laat zien dat iedereen zichzelf kan zijn. Daarom vindt STIP het goed dat op Coming Out Day zoveel organisaties laten zien dat ze tolerant zijn.

De Delftse Werkgroep Homoseksualiteit (DWH) is gedurende het hele jaar betrokken bij het voorlichting geven over homoseksualiteit en organiseert morgen extra activiteiten. In de Aula van de TU zal STIP fractielid Twan de Nijs om 12:30 een discussie leiden over hoe het is om uit de kast te komen. Aan het einde van de middag is er een parade over de campus met als afsluiter muziek van Groover en Mister & Missisippi.

Door: Sybren van der Velde