Boost voor technische bedrijven

Buccaneer Delft heeft zich sinds kort gevestigd op de Paardenmarkt. Dit geeft een boost voor jonge offshore- en energiebedrijven. Lees hier wat dit voor Delft toevoegt.

Boost voor technische bedrijven

Buccaneer Delft is een nieuw 'accelerator' programma voor jonge offshore- en energiebedrijven. In de accelerator worden deze jonge bedrijven geholpen om versneld te groeien tot commercieel succes. In het complex krijgen ondernemers begeleiding, kunnen ze ideeën uitwisselen en krijgen ze toegang tot een uitgebreid netwerk in de offshore- en energiesector.

De paardenmarkt wordt de locatie van Buccaneer Delft. Er wordt nu nog hard verbouwd, maar de eerste bedrijven hebben al interesse getoond, met Fistuca Blue piling technology als launching customer. Om nog meer bedrijven naar het complex te trekken zullen er in de toekomst lezingen en symposia komen, hiervoor wordt een ruimte ingericht. Op het binnenplein kunnen ook activiteiten worden georganiseerd. Op het terrein komt tevens horeca met een hoogwaardige eetvoorziening en een terras dat voor iedereen toegankelijk is. Al met al wordt het een levendig complex.

De toevoeging voor Delft

De boost die technologische bedrijven krijgen zorgt voor een versterking van de kenniseconomie. De bedrijven die op de paardenmarkt komen, zorgen voor meer banen in Delft. Daarnaast worden de leegstaande panden op de Paardenmarkt verbouwd tot een levendige hotspot voor technologische innovatie en ondernemerschap. STIP is blij dat Buccaneer Delft zich onder leiding van Joop Roodenburg in Delft vestigt.

Door: Falco Bentvelsen