Kieslijst van STIP vol nieuwe energie!

Afgelopen ALV is de kieslijst van STIP voor de komende verkiezingen vastgesteld. Lijsttrekker Ida de Boer is trots op de lijst: “Het zijn stuk voor stuk fantastische kandidaten die allemaal hun eigen kijk op Delft hebben. Het is goed om te zien dat er zoveel jonge enthousiastelingen zijn, die zich willen inzetten voor de stad.”

IMG 0593 (1)

Vertrouwde gezichten

De top 5 bestaat uit kandidaten die nu al raadslid zijn namens STIP. Ida de Boer is huidig fractievoorzitter en heeft in het bijzonder een groot hart voor cultuur, Jip Enthoven wil zo snel mogelijk aan de gang met de energietransitie en Daylam Dag zet zich in voor meer woningen voor jongeren, studenten en starters. Rick van den Brink zet zich in voor ondernemers en wil graag nog meer stappen zetten op een klimaatadaptief Delft. Thierry Cüppers is van plan om de fiets veel meer ruimte te geven in Delft. De nummer 6 is Sophie Wentink, zij is sinds september fractiemedewerker en wil niks liever dan een poppodium in Delft.

Van jongvolwassene tot starter

STIP wil jonge Delftenaren de kans geven om ook mee te draaien in de lokale politiek. Daarom wisselt de fractie elk jaar gedeeltelijk door en zijn fractieleden drie jaar actief bij STIP. We zijn heel trots dat er zoveel inbreng en enthousiasme vanuit de nieuwe kandidaten komt. De kandidatenlijst is divers van eerstejaars student tot starter, verspreid over allerlei studies en beroepen, met hun eigen passies, ervaring en maatschappelijke betrokkenheid.

Van student tot ondernemer

Naast lijstduwers vanuit alle hoeken van de studentensamenleving, zoals Stéphanie van Seters (Senaat DSC), Tim Winkel (President Laga), Maarten de Nooijer (Studentenraad TU Delft), zijn wij trots op een aantal lijstduwers die laten zien waar wij voor staan. David Lansen (INRetail) weet als geen ander wat we moeten doen voor een bruisende binnenstad en een goed winkelklimaat in Delft. Micha de Bie heeft de straten van Delft weten om te toveren tot kunst met street art, Judith Marks is trots eigenaar van Lakila en Moen Mangroe zorgt iedere dag voor meer cultuur en levendigheid in Buitenhof als bestuurslid bij de Rode Feniks.

Lijstbekendmaking 5

Met vol vertrouwen gaan wij daarom met deze kandidaten de verkiezingen in. Samen maken we Delft duurzaam, bruisend en fijn om in te wonen!