STIP en Piratenpartij Delft varen gezamenlijke koers

Voor ons verkiezingsprogramma hebben we op een aantal gebieden samengewerkt met de piratenpartij Delft. De samenwerking komt terug in een aantal punten over digitale dienstverlening en privacy. Wat we precies willen lees je hieronder!

Studenten Techniek in Politiek (STIP) en de Piratenpartij Delft zijn een samenwerking aangegaan voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Voor het verkiezingsprogramma hebben beide partijen samengewerkt op de gebieden internetveiligheid en moderne dienstverlening. Speerpunten van beide partijen voor het verbeteren van de dienstverlening zijn om de gemeente meer gebruik te laten maken van vrije opensourcesoftware, door open data en de transparantie van gemeentelijke processen te verbeteren. "De Piratenpartij is blij met het vooruitstrevende en energieke verkiezingsprogramma van STIP. Dit programma is voor de Piratenpartij Delft de belangrijkste reden geweest voor het besluit om samen campagne te gaan voeren voor de gemeenteraad." aldus Geert-Jan Meewisse, bestuurslid van de Piratenpartij Delft.

PPpunten.JPG

Ook na de verkiezingen zullen STIP en de Piratenpartij Delft blijven samenwerken, onder meer via een IT-werkgroep die de STIP-raadsleden ondersteunt voor hun werk in de gemeenteraad. STIP-lijsttrekker Michelle Corten: "Een bijzondere samenwerking tussen STIP en de Piratenpartij Delft. Steeds meer zullen we digitaal gaan werken, dit brengt een hoop voordelen met zich mee. Bereikbaarheid van de gemeente wordt beter, en processen zoals het aanvragen van vergunningen zullen in de toekomst een stuk makkelijk moeten worden. Maar we staan ook voor enorme uitdagingen. Er komt een Europese wetgeving aan die privacy bescherming moet vastleggen waar we echt geschikt personeel voor moeten aantrekken. Daarnaast vinden STIP en de Piratenpartij Delft het van belang dat we als gemeente het goede voorbeeld geven. Dit betekent dat we bij het bij het realiseren van nieuwe producten of diensten allereerst aandacht besteden aan de veiligheid van persoonsgegevens, 'privacy by design'."

We zien graag dat Delft in de toekomst zoveel mogelijk gebruikt maakt van vrije opensourcesoftware en niet-persoonlijke data gemakkelijk toegankelijk maakt als 'open data' om innovatie, transparantie en hergebruik te bevorderen. Andere ontwikkelaars en gemeenten kunnen hier dan ook mee aan de slag. De gemeente kan ook gemakkelijk functies toevoegen. Op vrijdag 9 maart staat de traditionele kroegmeet van de Piratenpartij Delft in het teken van de samenwerking met STIP, wees dus welkom bij deze open bijeenkomst om 20:30 in Stadscafé de Waag.