Tweerichtingsfietspad Havenstraat

Het is een bekend probleem. Wanneer je vanaf het station of de stad naar de Hugo de Grootstraat fietst zullen velen de Havenstraat pakken. De legale route is zo'n 125 meter om, waardoor de meeste fietsers tegen het verkeer in fietsten. Het resultaat is een frustrerende en onveilige verkeerssituatie voor zowel fietser als automobilist. Dit kan beter, dacht STIP, en zo ligt er een nieuw plan op tafel!

Tweerichtingsfietspad Havenstraat

Fietsers in alle richtingen, auto's te gast

STIP heeft meerdere malen gevraagd naar een logische oplossing, en is blij dat dit ontwerp eruit is gekomen. Positief is hierbij dat de gemeente samen met omwonende aan dit ontwerp heeft gewerkt. In het voorlopige ontwerp zal de Havenstraat veranderen in een fietsstraat van donkerrood asfalt. Hier kunnen fietsers beide kanten op en zijn auto's met lage snelheid te gast. De parallel liggende Hugo de Grootstraat zal veranderen in een normale erftoegangsweg met klinkers. Op deze manier wordt de functieverandering ook direct op het zicht duidelijk. In de nabije toekomst zal de fietser zo veiliger en sneller van A naar B bewegen, wat STIP in heel Delft wil realiseren.

Werkzaamheden

Niet alleen wordt de weg aangepakt, maar ook gelijk de kabels en leidingen die onder de weg liggen. De initiële werkzaamheden zullen hierdoor wat groter zijn, maar op de langere termijn blijft de overlast zo beperkt. De werkzaamheden zullen na de zomer van 2018 starten en begin 2019 in het geheel klaar zijn.

Tekening Havenstraat.png

Door: Matthijs Gouwerok