​Supermarkten langer open op zondag

Niet meer op zondag voor zessen in de rij staan in de supermarkt? Vanaf 1 maart kunnen supermarkten in Delft tot 8 uur 's avonds openblijven, mede dankzij STIP.

​Supermarkten langer open op zondag

Tijdens de raadsvergadering van 18 februari zijn de openingstijden van winkels op zondag besproken. De gemeenteraad is akkoord gegaan met het voorstel om de toegestane openingstijden op zondag te verruimen naar 20.00.

Het voorstel van STIP-wethouder Ferrie Förster om de tijden te verruimen haalde een meerderheid. Daardoor is het vanaf 1 maart mogelijk voor supermarkten in heel Delft om op zondag tot 20.00 uur open te blijven in plaats van de huidige 18.00 uur.

Daarnaast wordt het ook mogelijk voor supermarkten om op zondag te gaan bevoorraden. Hierdoor kunnen alle supermarkten ervoor zorgen dat ook op zondag de schappen met vers brood gevuld worden.

STIP is blij met dit resultaat aangezien dit past bij de wensen van de huidige maatschappij. Delft toont met het verruimen van de openingstijden dat het een moderne stad is. Het geeft ondernemers de vrijheid om zelf de keuze te maken wanneer ze open zijn. De consument krijgt meer keuze, omdat je zelf kan bepalen wanneer je boodschappen gaat doen. Als je bijvoorbeeld op zondag een sportwedstrijd hebt of naar familie op bezoek gaat, kun je daarna makkelijker nog boodschappen doen voor het avondeten. Daarnaast betekent dit mogelijk een einde aan de lange rij voor de kassa's vlak voor sluitingstijd op zondag. In de toekomst zal STIP kijken of het ook nog mogelijk is om de openingstijden op zondag verder te verruimen tot 22.00 uur

Door: Elwin van Beurden