Het verloren straatje van Vermeer

Het straatje van Vermeer heeft menig historicus op het verkeerde pad gezet. Dit schilderij was lange tijd omhuld door mysterie, tot vandaag: Het straatje is bekend!

Het verloren straatje van Vermeer

Afgelopen tijd speelde er meer rondom het straatje van Vermeer: op 8 oktober heeft het College een brief gestuurd met daarin het plan om een Vermeer terug te halen naar Delft. Het voorstel is om het straatje, in samenwerking met het Rijksmuseum, naar het Prinsenhof te laten komen. Het is voor dit voorstel natuurlijk erg positief dat het straatje gevonden is in Delft. Lees hier het bericht van de NOS over de vondst van de locatie, inclusief leuke slider om het schilderij met de locatie te vergelijken.

Voordelen voor Delft

Vermeer is in het buitenland heel populair, veel van zijn werken hangen in New York en Londen. Voor ondernemers en de stad is dit een heel mooie kans om een groot aantal extra toeristen te mogen ontvangen en hierbij Delft te laten zien. Het naar Delft brengen van het straatje van Vermeer is een unieke kans, en ziet STIP dan ook als hét moment op Delft nationaal en internationaal nog sterker op de kaart te zetten.

Bezoekers die voor Vermeer komen, zullen meer van Delft gaan bekijken en zijn daarom positief voor de lokale economie. Daarnaast gaat het uiteraard niet alleen om bezoekers van buiten, maar is het ook juist voor Delftenaren dé kans om meer te weten te komen over de belangrijkste schilder van de stad. Dus stap op de fiets en verken een stukje van Vermeer 's leven en, als je dan toch de binnenstad bent, vergeet dan niet van al het andere dat Delft te bieden heeft te genieten!

Door: Elwin van Beurden

Afbeelding via nos.nl