Verkocht: Armamentarium

Het voormalig legermuseum in de binnenstad van Delft is verkocht. De koper wil er een hotel annex restaurant en zalencentrum vestigen. Op het moment maakt de TU nog gebruik van het Armamentarium.

[Bron foto: TU Delft]

Vorig jaar werd bekend dat de TU vanwege het capaciteitstekort op de campus wel interesse had in een uitbreiding in de binnenstad. Inmiddels heeft de TU een jaar lang gebruik gemaakt van deze faciliteiten en is het pand dus verkocht. De nieuwe eigenaar van het pand heeft al aangegeven dat ze graag zouden zien dat de TU er nog even blijft zodat ze ruimte hebben om verdere plannen uit te werken. Vanwege het groeiende aantal studenten blijft de TU ook interesse houden, daarom wordt gekeken naar of het tijdelijke contract van een jaar verlengd kan worden.

Het Rijksvastgoedbedrijf was verantwoordelijk voor de verkoop van het pand en heeft er 1.9 miljoen euro voor ontvangen.Driestar B.V., de nieuwe eigenaar, is nog op zoek naar geschikte exploitanten om invulling te geven aan het hotel, het restaurant en de feestzalen. Het zou kunnen dat de uitwerking van de plannen nog wel een jaar duurt, daarom heeft STIP goede hoop dat de TU en Driestar tot een overeenstemming kunnen komen.

STIP is tevreden met de beoogde nieuwe invulling van het Armamentarium. Alhoewel er geen nieuw museum zal komen, is door het zalencentrum wel nog de mogelijkheid voor de stad om gebruik te kunnen maken van het gebouw voor diverse doeleinden. Ook de komst van een hotel en restaurant kan de horeca in Delft een boost geven.


Door: Victor Mensink