SIDDER-bokaal weer vergeven

Afgelopen woensdag is de gemeenteraad tijdelijk waargenomen door leerlingen van het Stanislas College. Op initiatief van STIP, de griffie Delft en het Stanislas heeft dit jaar weer het project Scholieren In De DElftse Raad (SIDDER) plaatsgevonden, waarbij de scholieren de rol van de echte fracties in de raad overnemen

SIDDER-bokaal weer vergeven

Dit jaar mochten de leerlingen het hebben over het raadsvoorstel om onderzoek te doen naar tolheffing in Delft. Veel partijen waren het niet eens met het voorstel van het college, vertegenwoordigd door Lennart Harpe. Raadsvoorzitter Bas Verkerk voorspelde een politieke crisis en problemen in de coalitie wanneer het voorstel verworpen zou worden. De motie van ChristenUnie om eerst de evaluatie van het kentekenparkeren af te wachten voordat er een onderzoek naar een tolsysteem wordt gestart heeft uiteindelijk een meerderheid behaald.

De driekoppige jury van raadsleden was onder de indruk van het niveau van het debat en de levendige discussie. De SIDDER-bokaal voor de beste fractie ging uiteindelijk naar de leerlingen die de ChristenUnie vertegenwoordigden. STIP wil ook VWO5-leerling Tamim Karim feliciteren met het winnen van de prijs van het beste debatterende raadslid!


Door: Victor Mensink