Opening Prinsenkwartier

Dit weekend opent het Prinsenkwartier haar deuren in het grote pand op het Agathaplein. In het Prinsenkwartier werken meerdere partijen samen om techniek, kunst en cultuur bij elkaar te brengen en te laten zien aan de stad.

Opening Prinsenkwartier

Het Prinsenkwartier is een samenwerking van HYPO kunstsuper, Techniek Ontmoetings Punt (TOP), het Collectief, Kadmium, Delft Design, museum Prinsenhof Delft en café BAR/BAAR. Daarnaast kunnen ook andere partijen er regelmatig aan de slag. Ook na het openingsfestival van dit weekend zullen er regelmatig lezingen plaatsvinden, kan er kunst worden gekocht in de super, zijn er uitdagende tentoonstellingen en is er ruimte voor andere experimenten en creativiteit. Ook is er een café voor de bezoekers en zal daar in de zomer een terras verschijnen.

STIP is blij met de nieuwe invulling van het pand op het Agathaplein. Het Agathaplein is met de vernieuwingen in de spoorzone een belangrijke toegang tot de binnenstad en daarom is het goed dat er levendigheid ontstaat op het plein. Het Prinsenkwartier zal zo een ontmoetingsplek en een platform bieden voor nieuwe ideeën en initiatieven in de stad. Daarnaast vindt STIP het mooi dat er bewust gekozen wordt voor een etalage van de kracht van Delft: techniek.

Door: Victor Mensink