Dineren voor het goede doel

Een pop-up restaurant volledig gerund door studenten, waar de opbrengsten naar het goede doel gaan, dat is Happietaria. Op woensdag 19november is Happietaria geopend door burgemeester Verkerk. Tot en met 16december is er de mogelijkheid te dineren in dit pop-up restaurant in hetArmamentarium.

Dineren voor het goede doel

Het concept van Happietaria komt regelmatig terug in studentensteden. Deze keer is het pand van het voormalig legermuseum tijdelijkomgebouwd tot restaurant. Daarvoor zijn commissies opgericht door studenten vanvier verschillende christelijke studentenverenigingen in Delft, die zich albijna een half jaar vrijwillig inzetten voor dit project. Ook de keuken en debediening worden bemand door de studenten. Matthias Floor, penningmeester van Happietaria: “Het is tof om te ziendat er zo'n 150 studenten zo enthousiast zijn, dat het ons lukt om binnen eenhalf jaar een volwaardig restaurant op te zetten. Met deze vrijwillige inzet blijvener zoveel mogelijk opbrengsten over voor het goede doel: het verbeteren vanwatervoorzieningen in Jemen.”

Niet alleen studenten, maar ook veel sponsoren zettenzich in voor dit goede doel. Zo worden er zo min mogelijk kosten gemaakt enblijft er zo veel mogelijk geld over om naar Jemen te sturen. Hiermee hopen de organisatoren een bedrag van €40.000,- bij elkaar te krijgen.

Door: Victor Mensink