Nieuwe studentenkamers op de TU-campus en meer

In de planning staan nu 801 nieuwe woningen op de Campus, en een bedrijvenpand wordt omgebouwd tot 118 studentenwoningen op de Antonia Veerstraat. Dit betekent dat bijna duizend studenten kunnen wonen in de stad waar ze studeren.

De TU-wijk wordt een TU-campus. Waar niet alleen mensen onderzoek doen of studeren, maar ook leven: “The living campus”. Er zal, zo vertelt Sjack de Blaay, natuurlijk plek zijn voor “de eerste levensbehoefte van de student”; een coffee corner. Maar ook een supermarktje, zodat men geen honger hoeft te lijden tijdens het studeren. Dit komt allemaal op de Stieltjesweg. Een deel van het Deltarispand wordt omgebouwd en ernaast komt een nieuw gebouw met studentenkamers.

Elders op de campus komt de Balpol 4. Wat nu een parkeerplaats is wordt een complex met 136 nieuwe kamers, met een prachtige entree én een overdekt terras. Een bouwkundig hoogtepunt dat mooi staat naast de Balpol 3. De parkeerplaatsen die verdwijnen worden opgevangen zodat je binnen 400 meter van je woning kan parkeren.

Maar niet alleen op de campus, ook elders in Delft vindt er een geweldige verandering plaats. Een bedrijvenpand wordt omgebouwd tot studentencomplex. Dit pand wordt verbouwd in samenwerking met SHS, Stichting Herontwikkeling tot Studentenhuisvesting. Zij maken van oude bedrijvenpanden een project om ze te ontwikkelen tot studentenhuizen. Samen met studenten bouw je aan je eigen huis en complex.

919 nieuwe studentenkamers. Dat is toch wel een mooie afsluiter van deze raadsperiode. En onze verkiezingsbelofte van 2200, die is nu gehaald. Kijk maar naar de andere projecten: De Vries van Heistplantsoen, BalPol 3, Rotterdamseweg en de Röntgenweg.

Door: Bert Vogel